Equinix expanderar till Chile och Peru genom 705 miljoner USD förvärv av fyra Entel-datacenter


Det digitala infrastrukturföretaget Equinix, Inc. (NASDAQ:EQIX) tillkännagav idag sin planerade expansion till Chile och Peru genom sitt avsedda förvärv av fyra datacenter från Empresa Nacional De Telecomunicaciones SA (Entel) för ett företagsvärde på cirka 705 miljoner USD.

Förvärvet förväntas slutföras under andra kvartalet 2022, med förbehåll för att sedvanliga stängningsvillkor uppfylls, och förväntas omedelbart tillföra Equinix justerade medel från verksamheten (AFFO) per aktie vid stängning, exklusive integrationskostnader. Transaktionen omfattar tre datacenter i Chile; transaktionen kan också omfatta ett datacenter i Peru i avvaktan på slutförandet av ett slutgiltigt avtal.

Chile är den fjärde största ekonomin i Sydamerika, med den högsta BNP per capita i regionen. Santiago håller på att växa fram som ett teknologiskt nav i Sydamerika, som betjänar både regional moln- och innehållsefterfrågan såväl som lokala företag.

När transaktionen avslutas kommer transaktionen att utöka Equinix täckning på denna strategiska marknad, vilket stärker dess ledarskap som den främsta regionala leverantören av digitala infrastrukturtjänster. Med tre datacenterplatser i Santiago, Chile, inkluderar transaktionen också betydande expansionskapacitet för framtida tillväxt i Santiago, vilket gör att Equinix kan stödja både omedelbar och framtida tillväxt i regionen.

Enligt villkoren i avtalet har Equinix och Entel kommit överens om att bilda ett strategiskt partnerskap för att göra det möjligt för företag i Chile och Peru att utnyttja hybrid multimolnlösningar för att påskynda sin digitala transformation.

“Latinamerika har en enorm potential, och vårt engagemang för regionen har växt exponentiellt sedan vi gick in 2011”, säger Charles Meyers, VD och koncernchef, Equinix. “Chileanska, peruanska och multinationella företag törstar efter den digitala infrastruktur som krävs för att frodas i dagens ekonomi; Med dagens expansion breddar vi den digitala åtkomsten och accelererar den digitala transformationen i Latinamerika, samtidigt som vi stödjer tillväxt på ett ansvarsfullt och hållbart sätt.”

De fyra anläggningarna genererar cirka 53 miljoner USD i årliga intäkter och representerar en köpmultipel på cirka 23x EV / 2021 justerad EBITDA inklusive Equinix SG&A-kostnader. Förvärvet förväntas bli AFFO-tillskott per aktie vid stängning, exklusive integrationskostnader.

Cirka 120 Entel-anställda och entreprenörer förväntas bli Equinix-anställda eller entreprenörer enligt villkoren i avtalet.Source link