Equals rapporterar fortsatt tillväxt i intäkter

[ad_1]

Fintech Pays Group Equals Group plc (LON:EQLS) publicerade idag ett uttalande som ska levereras av Alan Hughes, ordförande, vid dagens årsstämma. Uttalandet innehåller en handelsuppdatering för de 91 arbetsdagarna till 15 maj 2022.

Equals rapporterar att den betydande tillväxten i intäkter över hela koncernen, som rapporterades i dess FY-2021 i mars, har fortsatt. Koncernens totala intäkter under de 91 arbetsdagarna fram till den 15 maj 2022 var 22,0 miljoner pund, ett genomsnitt på 241 000 pund per arbetsdag. Detta var en ökning med 86 % av det dagliga genomsnittet under samma period under FY-2021, 129 000 pund per dag (11,9 miljoner pund).

Koncernens totala intäkter fördelades enligt följande, internationella kärnbetalningar representerade 33 %, Solutions Platform 18 %, Equals Connect 23 %; Kort (inklusive, privat och företag) 16% och bank 10%. Med den nuvarande affärsmixen trendar koncernens bruttovinstmarginal i linje med ledningens förväntningar på knappt 50 %.

Som tillkännagavs i FY-2021-resultaten har koncernen ökat sin personalstyrka på lönelistan till cirka 265 vid slutet av perioden från 255 i december 2021. Detta har möjliggjort en acceleration av kundnära systemutveckling, vilket förväntas driva ytterligare omsättningstillväxt.

Equals tillkännager utnämningen av Tom Kiddle, som kommer att gå med i dess verkställande kommitté som Chief Commercial Officer. Tom Kiddle, som tidigare arbetat som UK General Manager för den internationella betalningsgruppen, WorldFirst, börjar den 1 juli 2022 och kommer att ansvara för försäljning, marknadsföring och tillväxtteam inom koncernen.

Som tillkännagavs vid tidpunkten för FY-2021-resultaten den 30 mars 2022, fortsätter koncernen att investera i sina processer för kundintroduktion för att göra det lättare att bli kund hos Equals utan att kompromissa med efterlevnaden. Detta kommer att tillföra blygsamma kostnader framöver men styrelsen anser att sådana verktyg är avgörande för att stödja ytterligare intäktstillväxt för koncernen.

Mr Hughes avslutade:

“Vi fortsätter att övervaka globala makroekonomiska frågor som ökar osäkerheten, men vi är övertygade om att vår intäktsprestanda, uppvägd av våra investeringar i intäktsorienterade funktioner, kommer att leda till att justerad EBITDA ligger över marknadens förväntningar för FY-2022.”


[ad_2]

Source link