DXY Index (USD) håller mark som Fed Hawks Eye utanför USA:s KPI. Nya toppar framåt?

[ad_1]

DXY Index, US Dollar, Fed, FOMC, US CPI, Råolja – Talking Points

  • USD underbyggd av högre avkastning över kurvan på förestående Fed-åtgärder
  • APAC aktier lägre när verkligheten av cyklisk topp i lös politik blir uppenbar
  • Alla ögon på KPI-data i USA.Wsjuk DXY-indexet bryter motståndet på ovansidan?

Den amerikanska dollarn fortsätter att klättra i efterdyningarna av en Fed som nu är fokuserad på att bekämpa inflationen. Amerikansk CPI kommer att släppas senare idag och rubriksiffran på årsbasis förväntas komma in på 8,4 % med core förväntat att skriva ut på 6,6 %.

Nedfallet av högre lånekostnader svänger igenom marknader, med aktier och obligationer som säljs unisont. Det urgamla ordspråket, “Sälj i maj och gå bort, ckom tillbaka på St. Legers dag”, kan ha kommit en månad för tidigt.

Detta är till stor del på baksidan av den fortsatta processionen av Fed-talare som talar om sina hökaktiga meriter. I går kväll var det Chicagos Fed-president Charles Evans tur, vilket öppnade potentialen för en höjning på 50 punkter vid nästa möte med Federal Open Market Committee (FOMC) i maj.

Som ett resultat har hela Treasury-kurvan krossats när räntorna går högre. Benchmark 2- och 10-årslånen ligger på 2,54% respektive 2,82% vid tidpunkten för tryckning. Det här är långt från att inversionen mellan de två börjar denna månad.

Det har spekulerats på vissa håll av marknaden om att om Fed planerar att minska sin balansräkning kan den 10-åriga delen av kurvan vara där de skulle börja.

APAC kontantaktier var alla i minus, efter Wall Streets ledning. Terminsmarknaderna pekar mot en negativ start för USA.

Råolja har återhämtat några av gårdagens förluster, med både WTI- och Brent-råoljeterminskontrakt som har ökat med cirka 2 % i handeln i Asien idag.

Guld har hållit fast vid de senaste uppgångarna, för närvarande strax under 1960 USD per uns.

Det amerikanska dollarindexet (DXY) har apprecierat varje dag denna månad, men överlag var valutamarknaderna ganska tysta i Asien.

Den anmärkningsvärda apprecieringen av den schweiziska francen över den japanska yenen under föregående session. Den oljeberoende norska kronan återhämtade en del av gårdagens förluster, i linje med återhämtningen för råolja.

Framöver kommer USA:s KPI att stå i centrum, men marknaderna kommer också att titta på släppet av OPEC:s månatliga oljerapport och Fed-talarna Brainard och Barkin kommer att skapa rubriker.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

DXY (USD) Index teknisk analys

Det amerikanska dollarindexet, representerat av DXY-indexet, fortsätter att apprecieras och kan testa motståndet vid topparna i april och maj 2020 på 100,556 respektive 100,931.

På minussidan kan närliggande stöd ligga vid utbrytningspunkterna 99.418 och 99.323.

Bullish momentum kan utvecklas ytterligare med 10-, 55- och 100-dagarna enkla glidande medelvärden (SMA) under priset och uppvisar positiva gradienter.

DXY USD INDEXKABEL

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link