DXY-index ligger framför USA:s KPI när råoljan stabiliseras. Vart för US Dollar (DXY)?

[ad_1]

US Dollar, DXY, USD, Råolja, US CPI – Talking Points

  • US Dollar Index kan se volatilitet på baksidan av inflationsdata
  • APAC-aktier, valutor och råvaror var tysta i väntan
  • Med råoljepriserna på förhöjda nivåer kommer KPI att få ett lyft att lyfta USD?

De Den amerikanska dollarn har mjuknat under den senaste veckan eller så som Federal Reserve-talare har försökt att linda tillbaka marknadens uppfattning om nivån av hökiskhet inom Federal Open Market Committee (FOMC).

Dagens amerikanska KPI-tal kan vara en källa till volatilitet för marknader som förväntar sig en årlig rubrik på 7,2 % enligt en Bloomberg-undersökning.

Amerikanska 10-åriga statsräntor har dämpats med 5 punkter från sin senaste topp till 1,92 % medan 2-åriga obligationslånet fortsatte högre i ränta över 1,35 %. Den japanska statsobligationen (JGB) handlas på 6-års högsta nivå över 0,20 %.

En stark ledning på Wall Street hjälpte inte APAC equites, med kinesiska och Hongkong-aktier lägre idag, medan australiensiska och japanska index knappt var i green.

Råoljepriset har varit relativt stabilt idag jämfört med de volatila rörelser som sett nyligen.

Data över natten visade en nedgång i amerikanska lager, men marknaden verkade vara mer fokuserad på framstegen för ett kärnkraftsavtal med Iran, vilket skulle öka utbudet till globala marknader.

Samtalen med Iran har återupptagits i Wien och USA har indikerat att en överenskommelse kan nås som tar upp alla parters oro.

Enligt EIA/DOE:s veckovisa petroleumstatusrapport sjönk lagren med 4,75 miljoner fat, mot prognoser om cirka en miljon fat.

Det fanns också kommentarer/käftar från Vita huset som tydde på att de strategiska råoljereserverna skulle kunna utnyttjas vid behov.

Backwardation är fortfarande i spel för terminsmarknaden för råolja.

Backwardation är när kontraktet närmast avveckling är dyrare än kontraktet som avvecklas efter det första. Det visar marknadens vilja att betala mer för att få omedelbar leverans, snarare än att vänta.

Skillnaden mellan WTI:s första och andra kontrakt ligger för närvarande på 1,15 dollar fat, en bra minskning från den högsta nivån på 2,19 fat som sågs i fredags. Det är fortfarande betydligt över genomsnittet för 2021-2022 på 0,11 miljarder USD.

Valutor och råvaror hade en väldigt lugn dag i Asien. Detta trots att de kinesiska myndigheterna fortsätter att slå ner på vad de uppfattar som alltför höga råvarupriser. Igår stod järnmalmen i fokus, idag var det kol.

Vid sidan av dagens amerikanska KPI-tal kommer det att finnas uppgifter om arbetslöshetsanspråk för USA.

US Dollar (DXY) Teknisk analys

Efter att ha gjort en high på 97,441 i slutet av januari, en baisse Spinning Top Ljusstake bildades.

Sedan kraschen lägre, har priset konsoliderats med 10-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA) nyligen passerat 55-dagars SMA, vilket indikerar en Dödskorset. Detta kan signalera att baisseartat momentum kan utvecklas.

Stödet kan vara på 100-dagars SMA, för närvarande på 95,282, eller längre ner vid de tidigare låga och pivotpunkterna 95,137, 94,629, 94,561, 93,875 och 93,278.

På ovansidan kan motståndet vara vid pivotpunkterna 96.462, 96.906, 96.938 eller det högsta i januari på 97.441.

USD-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link