DXY-index försvagas eftersom amerikanska dollar har blandade förmögenheter före PCE-data. Kommer det att återhämta sig?


US-dollar, CHF/JPY, råolja, Omicron, Kina, amerikansk data – samtalspunkter

  • Den amerikanska dollarn föll tillbaka inom nyckelintervallet när sentimentet steg
  • Uppmuntrande Omicron-studieresultat lyfts varor och associerad valutor
  • Aktierna steg före amerikanska data. Kommer USD att återupptas dess upptrend?

Den amerikanska dollarn försvagades mot råvaror och råvarulänkade valutor samtidigt som den klarade sig bättre mot den defensiva japanska yenen. När riskvalutorna apprecierade var en ovanlig rörelse USD/CHF som sjönk 0,50 %. CHF/JPY hoppade högre som ett resultat. Den asiatiska sessionen gjorde lite för att vända dessa drag.

Guld och olja ökade från den svagare USD. Oljan gynnades också av data från Energy Information Administration (EIA) som visade att råoljelagren hade minskat med 4,72 miljoner fat, mer än väntat.

Marknaderna fortsätter att återhämta sig från måndagens försäljning av risktillgångar när oron över omicron-variantens svårighetsgrad minskar. Tre studier denna vecka har lett till en preliminär bedömning att sjukhusvistelsen och dödligheten är betydligt lägre än Delta-varianten.

Den senaste studien är från Sydafrikas National Institute for Communicable Diseases, landet där varianten först identifierades.

Risktillgångar stärktes också av konsumentförtroendedata som slog förväntningarna.

Dessutom uttryckte president Joe Biden en åsikt att han trodde att han skulle kunna komma överens med senator Joe Manchin för att få sitt stimulanspaket genom kongressen.

Trots de ljusare utsikterna förändrades amerikanska statsobligationer lite över kurvan, med referensräntan på 10 år på 1,46 %.

Kina låste in en stad med 13 miljoner människor idag eftersom landet upprätthåller sin nolltoleranspolitik. Åtgärderna i den västra staden Xi’an är de strängaste sedan Wuhan 2020.

Det räckte dock inte för att avskräcka sentimentet, eftersom APAC-aktier för det mesta var gröna i varierande grad idag.

Ser man framåt, den USA har en rad datasläpp med initiala anspråk på arbetslöshet, personlig inkomst, varaktiga varor, konsumenternas känslor och försäljning av nya bostäder alla siffror i dag. Kanadensiska BNP-siffror kommer också att släppas.

US Dollar Index (DXY) Teknisk analys

Den amerikanska dollarn förblir i ett sidledes mönster för tillfället då den bröt samman på 10 och 21 dagar på kort sikt enkla glidande medelvärden (SMA). Detta kan tyda på att det finns ett kortsiktigt baisseartat momentum.

Initialt stöd kan vara vid 34-dagars SMA, för närvarande på 95,97. De tidigare bottennivåerna och pivotpunkten 95.517, 94.742 och 93.278 kan också ge stöd.

Motståndet kan vara på det senaste högsta 96,938 som redan har hållit en gång.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link