DXY för att skjuta lägre framåt för FOMC-prisbeslutet


US-dollarindex, DXY, FOMC, BNP för första kvartalet i USA, 10-åriga statsavkastningar – Talking Points:

  • Aktiemarknaderna tappade mark under APAC-handeln när investerare ser mot en serie av amerikanska företagsvinster.
  • FOMC: s doviska hållning kan begränsa den amerikanska dollarns uppåtriktning mot dess stora motsvarigheter.
  • US Dollar Index (DXY) är på väg att sjunka lägre då priserna utmanar stöd för nyckelområden.

Sammanfattning i Asien och Stillahavsområdet

Aktiemarknaderna sjönk under handeln i Asien och Stillahavsområdet före en massa betydande företagsvinster från USA och det kommande FOMC-räntebeslutet. Australiens ASX 200 (-0,21%), Kinas CSI 300 (-0,82%) och Hongkongs Hang Seng-index (-0,22%) tappade mark, medan Japans Nikkei 225 kröp marginellt högre.

På valutamarknaderna överträffade de konjunkturberoende AUD och NOK i stort sett bredvid GBP, medan de hamnlänkade USD, CHF och JPY föll mot sina stora motsvarigheter. Guldpriset drev lägre för tredje dagen i rad, eftersom avkastningen på amerikanska 10-åriga statsobligationer steg knappt 2 punkter.

Ser vi framåt framhäver USA: s beställningar för hållbara varor för mars den kommande ekonomiska dosen, tillsammans med lanseringen av Teslas efterlängtade resultat.

DailyFX ekonomisk kalender

Dovish FOMC för att hålla amerikanska dollar i schack

Den amerikanska dollarn ser ut att fortsätta driva lägre under den kommande veckan, eftersom investerare riktar sin uppmärksamhet mot det kommande penningpolitiska mötet i Federal Open Market på torsdagen.

Det är osannolikt att politiska beslutsfattare kommer att signalera några förändringar i centralbankens penningpolitiska hållning och förväntas upprepa att det inte kommer att bli några avsmalnande åtgärder förrän det finns “betydande ytterligare framsteg” mot dess mandat för sysselsättning och inflation.

Med detta sagt kan ett extremt starkt BNP-tryck under första kvartalet driva de längre nominella avkastningarna på kort sikt och understödja Greenback mot sina stora motsvarigheter.

Amerikanska 10-åriga statsavkastningar med DXY Overlay

Prisprognos för amerikanska dollar: DXY för att glida nedåt inför beslutet om FOMC-ränta

Diagram utarbetat av Daniel Moss, skapat med Tradingview

Men med räntemarknader som slingrar tillbaka vad som Fed kommer att lyfta från den effektiva nedre gränsen 2022, verkar det dock relativt osannolikt att en föråldrad datafrigivning kommer att flytta nålen och utlösa en markant försäljning på finansmarknaderna.

Med detta i åtanke kan den fristående associerade US-dollaren fortsätta att ta sig söderut de närmaste dagarna, utanför en förändring av marknadssentimentet mot en riskfri miljö.

US-dollarindex (DXY) Dagligt diagram – RSI-tips för att bygga upp Bearish Momentum

Prisprognos för amerikanska dollar: DXY för att glida nedåt inför beslutet om FOMC-ränta

Diagram utarbetat av Daniel Moss, skapat med Tradingview

Ur ett tekniskt perspektiv ser den amerikanska dollarn ut att fortsätta att sjunka lägre mot sina stora motsvarigheter på kort sikt, eftersom DXY snäpper tillbaka under alla sex glidande medelvärden och skär genom viktig psykologiskt stöd vid 91.00.

Med RSI-dykning under 40 för första gången sedan januari och MACD glider in i negativt territorium, verkar vägen för minst motstånd skevt mot nackdelen.

Ett dagligt slutsteg under intervallet 90.63 – 90.79 skulle troligen öka försäljningstrycket och skapa en väg för att utmana det årliga läget (89,21).

Men om det förblir intakt kan en rebound tillbaka mot sentiment-definierande 144-MA (91.55) vara på korten.

US-dollarindex (DXY) 4-timmarsdiagram – Bullish RSI-avvikelse kan inspirera till rebound

Prisprognos för amerikanska dollar: DXY för att glida nedåt inför beslutet om FOMC-ränta

Diagram utarbetat av Daniel Moss, skapat med Tradingview

Bullish RSI-avvikelser på ett 4-timmarsdiagram antyder dock att en kortvarig rebound kan vara på korten.

Om priserna misslyckas med att hindra 90.60 kan det faktiskt uppstå ett tryck på sidan för att testa om 8-EMA (90.90). Att rensa det kommer sannolikt att fokusera den trenddefinierande 55-EMA (91.38).

Med detta sagt, skulle försäljningspressen troligen intensifieras väsentligt om supporten viker, med 90,00-handtaget markerat som nästa viktiga stödområde.

– Skriven av Daniel Moss, analytiker för DailyFX

Följ mig på Twitter @DanielGMoss

Source link