DXY Dollar Index stenhård mitt i marknadskaos inför Fed, BoE och BoJ

[ad_1]

US Dollar, USD, DXY Index, Fed, BoE, BoJ, Treasuries – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn har hållit de senaste uppgångarna när marknaden väntar på Fed
  • APAC aktier är lägre men inte alla risktillgångar lider idag
  • Alla ögon på centralbanksmöte före.Will USD återuppta sin uppåtgående trend?

Den amerikanska dollarn nådde en topp i 20 år då marknaderna fortfarande kalibrerar om i efterdyningarna av förra fredagens häpnadsväckande amerikanska KPI-tal.

Vissa risktillgångar fick lite uppskov idag med Aussie, Kiwi och Sterling som de anmärkningsvärda vinnarna när marknaderna tar en paus inför vad som kommer att bli en hektisk vecka med många centralbankers möten.

  • Onsdag – Federal Reserve
  • torsdag Bank of England
  • Fredag ​​– Bank of Japan

En höjning på 50 räntepunkter (bp) från Federal Reserve kanske inte räcker för att dämpa marknadens oro för ett inflationståg som samlar på sig.

Hela statskassens avkastningskurva har skrikit högre på oro för att räntorna kommer att behöva gå mycket högre än väntat för att få tillbaka inflationsandan i flaskan. Denna ökning av högre amerikanska räntor har stött den amerikanska dollarn.

Referensindexet för 10 år levererar sin högsta avkastning på 11 år, handlas så högt som 3,44 % i USA-sessionen och ligger fortfarande över 3,30 % i Asien idag.

5/30-talets avkastningskurva har inverterats till sin lägsta nivå sedan september 2000. Detta understryker marknadens oro för att räntorna måste höjas så högt på kort sikt att det kommer att bli långvariga skador på ekonomin.

Bank of England (BoE) står inför en avmattande ekonomi vid en tidpunkt då den också ser obehagligt hög inflation. Marknadens förväntningar om en räntehöjning på 50 bp från dem kvarstår.

I den andra riktningen har Bank of Japan (BoJ) åtagit sig att köpa fler japanska statsobligationer (JGBs) på onsdagen, efter att ha implementerat yield curve control (YCC) tidigare idag.

I en oplanerad operation har de sagt att de kommer att köpa JGBs i den ultralånga delen av avkastningskurvan. JGB 30-årig avkastning nådde 1,26 % idag, den högsta på 6 år. USD/JPY förblir stadigt under 135 efter att ha nått ett 24-årigt högsta på 136,19 i går.

Så medan Fed och BoE är inställda på att strama åt, verkar BoJ sannolikt behålla en extremt lös penningpolitik.

Aktiemarknaderna är fortfarande under press överlag, men terminer pekar på en liten uppgång för starten av de europeiska och nordamerikanska kontantsessionerna.

Australiens ASX 200 slogs efter att ha återvänt från en måndagssemester och kommit ikapp blodbadet, ned över 5 % i ett skede.

Bitcoin har också fastnat i riskaversionen, den har handlats under 21 000 idag.

Råvarumarknaderna är relativt tama i jämförelse, även om jordbruksmarknaderna är mjukare till följd av rädsla för att förstöra efterfrågan.

Råoljan är också stabil med utbudsproblem som något kompenseras av Kinas nedstängningar och rädsla för recession. Guld tappade sin lyster över natten, men har hållit fast i Asien och handlas nära 1 825 USD per uns.

Efter brittiska jobbdata och tyska KPI kommer USA att se PPI-siffror.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

US Dollar (DXY) Index teknisk analys

DXY har förmörkat förra månadens topp för att göra ett nytt 20-årshög i dag. Nästa historiska högsta som kan erbjuda motstånd är 109,77 från september 2002.

Momentum verkar vara hausse med positiva gradienter på kort, medellång och lång sikt enkelt glidande medelvärdes (SMA)

Genom att göra detta höga såg priset att flytta utanför det övre bandet av 21-dagars SMA-baserad Bollinger Band.En tät baksida inuti bandet kan indikera en potentiell vändning.

Support kan vara vid 10- och 21-dagars SMAs, för närvarande på 103,15 respektive 102,72.

DXY USD-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link