DXY Dollar Index Slips på Treasury Yield Dip och blandade data i Asien. Kan USD få grepp?


US Dollar, DXY, Treasury Yields, Japan, Kina, RBA – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn kämpade för att hålla kvar förra veckans uppgångar i asiatisk handel idag
  • Ekonomisk data var blandad med Japan som saknades och Kina slog prognoserna
  • Amerikanska räntor fortsätter att dominera efter KPI förra veckan. Wsjuka USD få en kick-along?

Den amerikanska dollarn var mjukare i Asien idag när statsobligationersräntorna drog sig tillbaka från förra veckans topp.

US 5-åriga statsobligationer gick till 1,21% i Asien efter att ha handlats till 1,27% i slutet av förra veckan.

Det amerikanska dollarindexet (DXY) sjönk med cirka 0,2 % efter förra veckans uppgång på grund av att det enorma amerikanska KPI-överskridandet höjde statsräntorna. USD var svagast mot AUD och CHF idag. USD/JPY var stabil på grund av svag japansk statistik.

Japans säsongsrensade BNP kom ut under förväntningarna på -0,8% för tredje kvartalet och -3,0% på årsbasis mot prognoser på -0,2% respektive -0,7%. Senare under dagen släpptes och trycktes industriproduktionssiffror med -5,4% för september månad och -2,3% på årsbasis.

Inverkan på försörjningskedjan verkar ta hårt. I uppvaskningen var yenen lite svagare, JGB:s rally och japanska aktier var upp en touch.

Hongkong och kinesiska aktier var svagare trots vissa starka data. Fastighetsutvecklare är i fokus då de fortfarande är stressade. Många företag försöker skaffa kontanter och har följaktligen sålt tillgångar och/eller skaffat kapital för att reparera sina balansräkningar. Detta försvagar deras aktiekurs och drar i sin tur ned indexen.

Den kinesiska detaljhandelsförsäljningen ökade med 4,9 % för året fram till slutet av oktober mot en förväntning om 3,7 %. Industriproduktionen var också ett slag och kom in på 3,5 % jämfört med 3,0 % förväntat.

Den australiensiska dollarn var fastare på uppgifterna och australiensiska obligationer steg när räntorna sjönk. ASX 200 gav en liten vinst och råoljan drev ner.

Detta är före RBA:s guvernör Phillip Lowe som i morgon talar om den senaste tidens inflationstrender. RBA har en exemplarisk meritlista när det gäller inflationsmål. Med tanke på de iögonfallande prisökningarna som sker runt om i världen, kommer marknaderna att vara angelägna om att höra vad han har att säga.

Senare idag i USA kommer Empire manufacturing index som rapporterar om sektorsförhållanden i delstaten New York att finnas ute. Ett antal ECB- och BOE-medlemmar kommer att vittna för sina respektive parlament.

USA:s president Joe Biden kommer också att träffa sin kinesiske motsvarighet president Xi Jinping i ett virtuellt toppmöte. Förväntningarna på att något meningsfullt ska inträffa är låga eftersom det inte finns något planerat gemensamt uttalande vid konklavens slut.

USD Dollar (DXY) Teknisk analys

Den amerikanska dollarn, som representeras av DXY US Dollar Index, förblir i en stigande kanal.

Det gjorde en ny topp för året förra veckan då den sträckte sig utanför det övre bandet av det 21-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA) baserat Bollinger Band. Ett tätt inuti bandet idag kan tyda på att en viss baisseartadhet växer fram.

Om det sker en försäljning kan stödet i närheten finnas vid pivotpunkterna 94,742 och 94,62. Därifrån kan ytterligare stöd ligga på de tidigare lägsta nivåerna 93.818, 93.278 och 91.947.

Möjligt motstånd kan vara vid den övre gränsen av den stigande kanalen, som för närvarande dissekeras vid 96.00.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link