DXY Dollar Index hoppar till nya toppar på en Hawkish Fed. Kommer USD att fortsätta gå norrut?

[ad_1]

US Dollar, DXY Index, Treasuries, Fed, Guld, Råolja – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn har hittat ett stabilt fotfäste när Fed signalerar kurslyft
  • Energi, råvaror och industrimetaller ligger kvar på förhöjda nivåer
  • Med kortslutsräntorna på uppgång, kommer den amerikanska dollarn att nå nya toppar?

Den amerikanska dollarn sköt i höjden när nedfallet från onsdagens Federal Reserves FOMC-möte fortsätter och marknaden smälter de bredare konsekvenserna av en centralbank som är angelägen om att ta itu med inflationen.

Short-end räntorna i USA har fortsatt att klättra högre medan den längre delen förblir relativt stabil, vilket leder till att björnen plattare ut på kurvan. Marknaden prissätter nu 5 vandringar för 2022.

2-åriga statsobligationer gick över 1,2 % över natten, upp från cirka 1 % i början av veckan. 10-år är nära 1,83 %, under förra veckans högsta på 1,90 %.

Som ett resultat har den amerikanska dollarn stärkts över hela linjen och handlas på sin högsta nivå sedan juni 2020, när man tittar på DXY-index. Detta är ett US Dollar-index som är viktat mot EUR (57,6%), JPY (13,6%), GBP (11,9%), CAD (9,1%), SEK (4,2%) och CHF (3,6%).

I den asiatiska sessionen tappade den nyzeeländska dollarn mest mark, medan GBP lyckades hålla sig stadigt. Guld krossades över natten och tappade 1,20 %, handlas för närvarande strax under 1 800 USD.

Råolja gick åt andra hållet, vilket gjorde en ny topp i den nordamerikanska sessionen med WTI-terminskontraktet som handlas på $88,54 fat och Brent-kontraktet toppade på $91,04 fat. Båda har sedan dragit sig tillbaka.

Geopolitiska farhågor har ökat oro över utbudet in till 2022. Marknaden ser mot OPEC+-mötet nästa onsdag för ledtrådar om ytterligare utbud som kan komma online.

De olika energiråvarukontrakten inom bensin, eldningsolja och naturgas handlas alla över 1 % högre i den asiatiska sessionen. Järnmalms- och stålpriserna har också sett kraftiga uppgångar.

APAC-aktierna är för det mesta gröna idag med Australiens ASX 200, japanska Nikkei 225 och Koreas Kospi-index upp över 2%. Amerikanska aktieterminer pekar mot en positiv start på kontantsessionen där.

Efter franska och tyska BNP-siffror idag, kommer USA att se uppgifter om personlig inkomst och utgifter innan University of Michigan sentimentindex publiceras.

US DOLLAR INDEX (DXY) Teknisk analys

DXY-indexet har brutit över de senaste topparna för att handla på sin högsta nivå sedan juni 2020. Toppen den månaden var 97,802 och det kan erbjuda motstånd.

Med en konsekvent ökning högre från den låga som sågs i maj 2021 är det inte förvånande att momentum verkar hausseartat, vilket framgår av en serie av enkla glidande medelvärden (SMA).

Priset är framför allt kort, medellång och lång sikt SMAs och med den senaste uppgången i pris har den kortsiktiga 10-dagars SMA korsat över alla andra SMAs. Detta kan tyda på att ytterligare hausse kan utvecklas.

Stödet kan vara vid pivotpunkterna och tidigare lägsta värden på 96.938, 96.906, 96.462, 95.518, 94.561, 93.875, 93.278 och 91.947.

USD INDEXKABEL

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link