Dukascopy Bank samarbetar med kryptobörsen Smart Valor

[ad_1]

Dukascopy Bank tillkännager nytt samarbete med digitala tillgångsbörsen Smart Valor.

Den API-drivna integrationen av infrastrukturerna Dukascopy och Smart Valor kommer att erbjuda de delade kunderna en berikad miljö, där de omedelbart kan handla med 176 digitala tillgångspar med hjälp av ett schweiziskt bankkonto som stöder 22 globala valutor.

Det exakta arbetssättet är identiskt med det befintliga ramverket Dukascopy – ZBX (Zillion Bits Exchange). Användaren måste ha ett konto hos Dukascopy Bank och Smart Valor. Båda kontona måste länkas av användaren i Smart Valors gränssnitt. När de är länkade kan de speciellt skapade “partner” fiat-underkontona på banken användas för automatiserat köp och försäljning av kryptovalutor på börsen.

Under denna modell tar Dukascopy endast hand om fiat-medelsflödet, medan operationerna med krypto är helt under Smart Valors tak.

Dukascopy Bank har utvecklat rik krypto-fiat-funktionalitet under de senaste åren. Det finns nu fyra metoder tillgängliga för kunder att handla krypto på banken. Först kan en kund skaffa krypto (ETH, BTC, USDT) som en investering direkt från Dukascopys konto och ta ut det till blockkedjan. För det andra kan en kund köpa krypto från en av bankens kryptoutbytespartner. För det tredje kan en kund köpa krypto från en annan kund hos Dukascopy med P2P-krypto-fiat-växlingstjänsten som nyligen lanserats av banken. För det fjärde erbjuder banken hävstångshandel av kryptopar på mäklarkontot med hjälp av sin professionella handelsplattform.

Dukascopy Bank Co-VD Dr Andre Duka kommenterar:

“Trots de senaste svängningarna på kryptomarknaderna fortsätter vi på Dukascopy Bank att bevittna det växande intresset och efterfrågan från vår internationella kundbas till denna domän av instrument. Därför arbetar vi oavbrutet för att förbättra vår kryptoinfrastruktur i alla möjliga riktningar inklusive bildandet av nya partnerskap. Vi välkomnar Smart Valor Exchange som en ny medlem i vårt ekosystem och har inga tvivel om att båda institutionernas kunder kommer att tjäna på vårt samarbete.”

Olga Feldmeier, styrelseordförande för Smart Valor, noterar:

“Att göra transaktioner i digitala tillgångar tillgängliga för bankkunder är kärnuppdraget i vår B2B2C-strategi. Vi är glada över att kunna lansera detta tjänsteerbjudande genom att samarbeta med en bank som är nära oss när det gäller innovationsmentalitet och är, precis som vi, baserad i en av de mest prestigefyllda och välreglerade jurisdiktionerna – Schweiz. Två schweiziska finansteknikföretag går samman för att leverera en bättre användarupplevelse och tillgång till digitala tillgångar – denna milstolpe kommer att visa vägen framåt för många traditionella finansiella institutioner som för närvarande överväger tillgängliga inträdesalternativ.”


[ad_2]

Source link