Dow Jones, S&P 500, Nasdaq 100 Prognos: Första kvartalets resultat tar centrum


Dow Jones, S&P 500, Nasdaq 100, Företagsintäkter, Treasury Yields – Talking Points:

  • Robusta resultat för första kvartalet kan öka de amerikanska referensindexen under de kommande dagarna
  • En hämtning av långfristiga statsräntor kan dock begränsa totala vinster.

Sammanfattning i Asien och Stillahavsområdet

Aktiemarknaderna registrerade stora nedgångar under handeln i Asien och Stillahavsområdet, eftersom en ökning i fall av koronavirus vägde på marknadsstämningen. Australiens ASX 200 föll med 0,67%, medan Japans Nikkei 225 störtade 1,97%. Hongkongs Hang Seng-index och Kinas CSI 300 å andra sidan hölls relativt stabila då PBoC lämnade referensräntorna på nuvarande nivå för den tolfte månaden i rad.

På valutamarknaderna överträffade de konjunkturberoende AUD, NZD och NOK sina större motsvarigheter, medan de fristående associerade JPY, CHF och USD tappade mark. Guldpriserna gav upp tidiga vinster då avkastningen på amerikanska 10-åriga statsobligationer steg för tredje dagen i rad. Ser vi framåt, visar API-uppgifter om råolja en ganska lätt ekonomisk docka.

DailyFX ekonomisk kalender

Robust vinstsäsong, fallande statsavkastning för att understödja aktier

Amerikanska referensindex för aktier kan vara beredda att fortsätta pressa till nya rekordhöjder på kort sikt, på grund av robusta företagsvinster och en märkbar nedgång i långsiktiga statsräntor.

Det rapporterade resultatet för första kvartalet 2021 har varit imponerande, med 81% av S&P 500-företag som har rapporterat överträffat resultatförväntningarna, medan 84% slog förväntningarna på försäljningen. Dessutom rapporterar företagen totalt sett intäkter som ligger 30% över uppskattningarna, vilket är betydligt över 5-årsgenomsnittet på 7% – enligt uppgifter från FactSet.

Räntebärande avkastningar har också sjunkit lägre för sent, eftersom marknadsaktörerna prissätter ett mindre än förväntat finanspolitiskt stimulanspaket. President Joe Biden antydde nyligen att han kunde gynna ett mindre paket i en nyligen sitta ner med en tvåpartig grupp av beslutsfattare.

Denna dynamik kan ge upphov till marknadens sentiment och i slutändan öka aktiekurserna ännu högre under de kommande veckorna.

Dow Jones Futures Daily Chart – Rising Wedge Remains in Play

Dow Jones, S & amp; P 500, Nasdaq 100 Prognos: Q1-resultat tar centrum

Diagram utarbetat av Daniel Moss, skapat med Tradingview

Ur ett tekniskt perspektiv verkar utsikterna för Dow Jones uppenbart hausseartade, eftersom indexet spårar ordentligt över alla sex glidande medelvärden och fortsätter att bryta till nya heltidshöjder.

Faktum är att med RSI som håller i överköpt territorium och MACD svävar på sina högsta nivåer på fyra veckor, verkar vägen för minst motstånd högre.

Men en kortvarig tillbakadragning är knappast utesluten, med tanke på att priset stöter på Rising Wedge-motstånd och kämpar för att bryta det psykologiskt införande av 34 200-märket.

Att inte få ett fast fotfäste ovanför den 16 april (34144) på ​​en daglig nära basis kan uppmuntra blivande säljare och öppna dörren för indexet att återvända mot tidigare motståndsvänt stöd vid 33700. Häckning som kan resultera i en mer långvarig nedgång för att utmana stöd vid högsta 30 mars (33129).

I slutändan behövs en stängning över 34150 för att validera hausseartad potential och rista en väg för att sondra 100% Fibonacci (34 787).

Dow Jones, S & amp; P 500, Nasdaq 100 Prognos: Q1-resultat tar centrum

De IG Client Sentiment Report visar 28,85% av handlarna är nettolånga med förhållandet mellan handlare kort till långt 2,47 till 1. Antalet handlare nettolånga är oförändrat än igår och 21,57% högre från förra veckan, medan antalet handlare nettokort är oförändrat än igår och 0,15% lägre än förra veckan.

Vi ser vanligtvis en motsatt syn på folkmassans känslor, och det faktum att handlare är netto-korta antyder att Wall Street-priserna kan fortsätta att stiga.

Kombinationen av nuvarande känslor och senaste förändringar ger oss en ytterligare blandad Wall Street-handelsförskjutning.

S&P 500 Futures Daily Diagram – 61,8% Fibonacci Capping Upside Potential

Dow Jones, S & amp; P 500, Nasdaq 100 Prognos: Q1-resultat tar centrum

Diagram utarbetat av Daniel Moss, skapat med Tradingview

Riktmärket S & P 500-index verkar också vara i stånd att fortsätta att röra sig högre de närmaste dagarna, eftersom priserna förblir konstruktivt uppe över alla sex glidande medelvärden och RSI svävar i överköpt territorium.

Men med en baisseartad MACD-crossover som tar form och priset kämpar för att rensa 61,8% Fibonacci (4191), kan en motsatt nedåtgående rörelse äga rum de närmaste dagarna.

Att bryta sammanflödigt stöd vid 8-EMA- och 4 150-handtaget neutraliserar förmodligen köptrycket och rensar en väg för indexet att glida tillbaka mot 6 april-höjden (4076).

Alternativt genererar en övertygande push över 4200 sannolikt en impulsiv våg för att utmana 78,6% Fibonacci (4319).

Dow Jones, S & amp; P 500, Nasdaq 100 Prognos: Q1-resultat tar centrum

IG Client Sentiment Report visar 30,80% av handlarna är nettolånga med förhållandet mellan handlare korta och långa till 2,25 till 1. Antalet handlare nettolånga är oförändrat än igår och 0,86% högre från förra veckan, medan antalet handlare nettokort är oförändrad än igår och 2,37% högre från förra veckan.

Vi ser vanligtvis en motsatt syn på folkmassans känslor, och det faktum att handlare är netto-korta antyder att US 500-priser kan fortsätta att stiga.

Positionering är mindre nettokort än igår men mer nettokort från förra veckan. Kombinationen av det aktuella sentimentet och de senaste förändringarna ger oss ytterligare en blandad amerikansk handelsbias.

Nasdaq 100 Futures Daily Chart – 8-EMA vägledande pris högre

Dow Jones, S & amp; P 500, Nasdaq 100 Prognos: Q1-resultat tar centrum

Diagram utarbetat av Daniel Moss, skapat med Tradingview

Det tekniskt tunga Nasdaq 100-indexet, liksom de andra amerikanska motsvarigheterna, kan bero på en tillbakadragning, eftersom en baisseartad RSI-avvikelse antyder en uppåtgående utmattning.

I själva verket, med lutningen på 8-EMA, särskilt plateauing, och MACD återvänder från sina högsta nivåer sedan februari, verkar vägen för minst motstånd lägre.

En daglig stängning under 8-EMA (13859) krävs för att validera baisspotential och snabb likvidation tillbaka mot 21-EMA (13582). Att skära igenom det skulle sätta tidigare motståndsvänt stöd vid högsta 25 februari (13354) under tryck.

Alternativt kan en omprövning av årets högsta (14060) troligen uppstå om 13 900-varumärket förblir intakt, med ett avbrott ovanför för att signalera återupptagningen av den primära upptrenden.

– Skriven av Daniel Moss, analytiker för DailyFX

Följ mig på Twitter @DanielGMoss

Source link