Dovish FOMC, Yellen Förtydligande för att driva DJI högre

[ad_1]

Dow Jones, FOMC, Janet Yellen, fiskal stimulans, räntor – samtal:

  • Yellens klargörande av räntehöjningskommentarer och Fed: s dovish hållning kan fortsätta att driva amerikanska aktiekurser högre.
  • Dow Jones Index tittar på högre toppar eftersom nyckelstöd neutraliserar försäljningspress.

Sammanfattning i Asien och Stillahavsområdet

Aktiemarknaderna handlade blandat under handeln i Asien och Stillahavsområdet, eftersom investerare vägde kommentarer från USA: s finansminister Janet Yellen. Australiens ASX 200 klättrade högre, medan Japans Nikkei 225, Kinas CSI 300 och Hongkongs Hang Seng-index gled lägre.

På valutamarknaderna vann de riskkänsliga australiensiska och Nya Zeelands dollar mark, medan den fristående associerade amerikanska dollarn sjönk lägre. Guldpriserna hölls relativt stabila då avkastningen på amerikanska 10-åriga statsobligationer stagnerade till 1,6%. Ser vi framåt släpper en mängd PMI ut ur Europa och Tyskland rubriken den ekonomiska docket.

Yellen-förtydligande, stödjande FOMC till Buoy Dow Jones

Det senaste förtydligandet av finansminister Janet Yellens kommentarer över natten, tillsammans med Federal Reserve: s bibehållande av sin dovish hållning, kan visa sig vara den medvind för att driva USA: s riktmärkesaktiemarknader högre de närmaste dagarna.

Yellen uppgav att räntehöjningar inte är ”något som jag förutspår eller rekommenderar” efter att ha börjat röra sig på marknaderna med tal om stigande räntor i kölvattnet av en kraftig finanspolitisk stimulans.

Statssekreterarens uttalande att ”räntorna kommer att behöva stiga något för att se till att vår ekonomi inte överhettas” stakade riskaversionen över natten, med den tekniska tunga Nasdaq 100 – som är det mest känsliga indexet för stigande räntor – sjönk 1,84%.

Federal Reserve har också behållit sin doviska penningpolitiska hållning, med ordförande Jerome Powell som kommenterar att även om “de ekonomiska utsikterna här i USA tydligt har ljusnat, har det varit långsammare för dem med lägre betalda jobb”.

New York Fed-president John Williams uppgav också att “vi har fortfarande en lång väg att gå för att uppnå en robust och full ekonomisk återhämtning”.

Med detta i åtanke kan Dow Jones Industrial Average vara redo att fortsätta pressa högre under de kommande dagarna.

Dow Jones dagliga diagram

Dow Jones-prognos: Dovish FOMC, Yellen-förtydligande för att driva DJI högre

Diagram utarbetat av Daniel Moss, skapat med Tradingview

Ur ett tekniskt perspektiv ser Dow Jones ut till att fortsätta att röra sig högre på kort sikt, eftersom priset fortsätter att spåra över alla sex glidande medelvärden.

Stigande volym, i kombination med RSI som håller över 60, antyder att vägen för minst motstånd verkligen är högre.

En daglig stängning över 34100 signalerar antagligen återupptagandet av den primära upptrenden och tar 100% Fibonacci (34787) i hårkorset.

Att glida tillbaka under 8-EMA (33943) kan dock utlösa en pullback till 33500-handtaget.

Dow Jones-prognos: Dovish FOMC, Yellen-förtydligande för att driva DJI högre

IG Client Sentiment Report visar 25,25% av handlarna är nettolånga med förhållandet mellan handlare korta och långa till 2,96 till 1. Antalet handlare nettolånga är 8,54% lägre än igår och 38,47% lägre från förra veckan, medan antalet handlare netto short är 0,03% lägre än igår och 19,96% högre från förra veckan.

Vi ser vanligtvis en motsatt syn på folkmassans känslor, och det faktum att handlare är netto-korta antyder att Wall Street-priserna kan fortsätta att stiga.

Handlarna är ytterligare nettokorta än igår och förra veckan, och kombinationen av aktuellt sentiment och de senaste förändringarna ger oss en starkare Wall Street-hausseartad motsatt handelsförskjutning.

– Skriven av Daniel Moss, analytiker för DailyFX

Följ mig på Twitter @DanielGMoss[ad_2]

Source link