Domstolen godkänner SEC:s plan för utdelning av $40 miljoner Tesla, Musk-straff


New York Southern District Court har godkänt SEC:s plan för fördelningen av en straffavgift på 40 miljoner dollar som betalats av Tesla och Elon Musk.

Den relevanta ordern undertecknades av domaren Alison J. Nathan den 25 mars 2022. Planen lämnades in av SEC den 8 mars 2022.

Låt oss komma ihåg att SEC redan i september 2018 meddelade att Elon Musk har gått med på att reglera anklagelsen om värdepappersbedrägeri som SEC väckt mot honom. SEC anklagade också Tesla för att inte ha krävt avslöjandekontroller och procedurer relaterade till Musks tweets, en anklagelse som Tesla har gått med på att lösa.

Enligt SEC:s klagomål mot honom twittrade Musk den 7 augusti 2018 att han kunde ta Tesla privat för 420 USD per aktie – en betydande premie till dess handelspris vid den tiden – att finansieringen för transaktionen hade säkrats, och att den enda återstående osäkerhet var en aktieägarröst.

SEC:s klagomål hävdade att Musk i sanning visste att den potentiella transaktionen var osäker och föremål för många oförutsedda händelser. Musk hade inte diskuterat specifika avtalsvillkor, inklusive pris, med några potentiella finansieringspartners, och hans uttalanden om den möjliga transaktionen saknade faktiskt en adekvat grund. Enligt SEC:s klagomål fick Musks vilseledande tweets Teslas aktiekurs att hoppa med över sex procent den 7 augusti och ledde till betydande marknadsstörningar.

Musk och Tesla har kommit överens om att reglera anklagelserna mot dem utan att erkänna eller förneka SEC:s anklagelser. Bland andra lättnader kräver uppgörelserna att Musk och Tesla ska betala varsin straff på 20 miljoner dollar.

Elon Musk har kritiserat SEC för den försenade inlämningen av planen. I februari anklagade han SEC för att inte följa sitt löfte att betala Teslas aktieägare de 40 miljoner dollar som de samlade in som en del av uppgörelsen i dessa fall och att den utger sig för att hålla för dem.

Istället, enligt Musk, har SEC ägnat sina enorma resurser åt oändliga, ogrundade undersökningar av Musk och Tesla.

Huruvida godkännandet av distributionsplanen kommer att lösa tvisterna mellan Musk och SEC återstår att se.Source link