Domstolen beordrar Terraform Labs, VD att följa SEC-stämningar


United States Securities and Exchange Commission (SEC) har gjort vissa framsteg i sin åtgärd mot Terraform Labs PTE, Ltd., och dess medgrundare och VD, Do Kwon.

Den 17 februari 2022 utfärdade domare J. Paul Oetken vid New Yorks södra distriktsdomstol ett beslut som uppmanade de tilltalade att följa undersökande stämningar för dokument och vittnesmål som delgavs de tilltalade av SEC i september 2021.

Stämningarna gäller SEC:s utredning av Mirror Protocol. SEC undersöker om Terraform Labs, Kwon eller andra bröt mot de federala värdepapperslagarna genom att bland annat inte registrera erbjudandet eller försäljningen av värdepapper, sälja säkerhetsbaserade swappar utanför en nationell säkerhetsbörs, agera som en oregistrerad mäklare eller handlare, eller deltar i värdepapperstransaktioner av ett oregistrerat investeringsbolag.

Baserat på sin pågående utredning har SEC anledning att tro att Terraform Labs och Kwon deltog i skapandet, marknadsföringen och erbjudandet om att sälja mAssets och MIR-tokens till amerikanska investerare. SEC-personal betjänade både Terraform Labs och Kwon med utredningsstämningar som krävde framställning av vissa dokument och övertygande Kwons vittnesmål.

Trots många försök att förhandla med en advokat har Terraform Labs och Kwon vägrat att ta fram några dokument och Kwon har misslyckats med att följa vittnesmålen.

När domaren utfärdade beslutet den 17 februari 2022 vilandeförklarade domaren det i 14 dagar för att tillåta ytterligare information om en potentiell vilandeförklaring i avvaktan på ett överklagande av beslutet.Source link