Domen över Ponzi-bedragaren Renwick Haddow skjuts upp ytterligare

[ad_1]

Domen mot Renwick Haddow, känd för sin egendom och Bitcoin-bedrägerier, är redo att skjutas upp ytterligare. Detta indikeras av ett brev som inlämnades av justitiedepartementet (DOJ) till New Yorks södra distriktsdomstol tidigare idag.

I brevet, sett av FX News Group, skriver DOJ på uppdrag av parterna före kontrolldatumet den 8 april 2022. Den tilltalades aktiva samarbete med regeringen fortsätter och förväntas fortsätta under de närmaste sex månaderna.

Följaktligen begär parterna att fällande dom och alla associerade domar och tidsfrister för redovisning av rapporter fortsätter att skjutas upp, och att ett nytt kontrolldatum ska planeras om sex månader från och med nu på ett datum som är lämpligt för domstolen.

Domen mot Haddow har redan flyttats om flera gånger.

Renwick Haddow erkände sig skyldig den 23 maj 2019, för en räkning av vardera wire bedrägeri och wire bedrägeri konspiration relaterade till Bar Works-systemet, och en räkning vardera av wire bedrägeri och wire bedrägeri konspiration relaterade till Bitcoin Store-systemet – ett separat investeringssystem involverar Bitcoins.

Haddow anklagades av Complaint i juni 2017 för att ha deltagit i system för att lura offer genom att göra materiella felaktiga framställningar och förskingra investeringsfonder i Bitcoin Store och Bar Works Inc, såväl som relaterade enheter som han kontrollerade.

Från november 2014 till juni 2017 begärde Haddow investeringar i nystartade företag som han skapade och kontrollerade, inklusive Bitcoin Store – en påstådd onlineplattform för att köpa, sälja och lagra den digitala valutan känd som “Bitcoin” – och Bar Works, som påstår sig att vara ett företag som anpassar före detta restauranger, barlokaler och andra platser till co-working spaces. När han gjorde det gjorde Haddow väsentliga felaktiga framställningar om bland annat dessa företags ledning, verksamhet och historiska resultat.

I juli 2017 arresterades Haddow i Marocko på grundval av en provisorisk arresteringsorder för att ha deltagit i dessa system.

[ad_2]

Source link