Directa för att ge italienska investerare tillgång till Clearstreams globala fonderportfölj

[ad_1]

Den italienska nätmäklaren Directa har tecknat ett avtal med Clearstream för att ge italienska investerare tillgång till Clearstreams globala fonderportfölj.

Via Directas handelsplattform och omfattande nätverk av finansiella rådgivare kan kunder få tillgång till Clearstreams omfattande fondpaket med mer än 190 000 internationella fonder i 50 jurisdiktioner världen över.

CACEIS Bank Italiens filial kommer att fungera som lokal betalningsombud (SIP, Soggetto Incaricato dei Pagamenti). Genom att effektivisera orderflöden kommer CACEIS att säkerställa snabb och effektiv kommunikation med överföringsagenter via Clearstreams Vestima-plattform. Clearstream kommer också att ge Directa stöd för distribution av fonder via sin Fund Center-plattform.

Kundintroduktion kommer att starta under fjärde kvartalet 2022.

Philippe Seyll, chef för fondtjänster på Clearstream, säger:

“Vi är glada över att stödja Directa tillsammans med CACEIS för att förse italienska distributörer och investerare med klassens bästa utförande, distribution och datatjänster via våra välkända Fund Center och Vestima fondplattformar. Eftersom vi länge har betjänat institutionella investerare i Italien, har landet alltid varit en nyckelmarknad för Clearstream, och vi är glada över att utöka erbjudandet nu till privata investerare. Vi ser fram emot att vidareutveckla strategiska partnerskap i landet.”

Giorgio Solcia, verkställande direktör, på CACEIS Bank Italy Branch, tillägger:

“Vi är stolta över att ha blivit utvalda som lokal betalningsombud av Directa SIM, en ledande mäklare i Italien, och stödjer deras tillväxt i denna nya verksamhet i samarbete med Clearstream. CACEIS optimerade verksamhetsmodell gör det möjligt för våra kunder att ta vara på utvecklingsmöjligheter tack vare förbättrade möjligheter i vårt lokala LPA-erbjudande för att stödja italienska privata investerare i kombination med vår globala erfarenhet av fonddistributionstjänster. Stödet från italienska distributörer är ett viktigt utvecklingsområde för den lokala filialen.”


[ad_2]

Source link