DigitalX Limited (ASX:DCC) meddelar att det efter en omfattande sökprocess för ledande befattningshavare har utsett den mycket erfarna finansbranschens chef Lisa Wade till verkställande direktör.

Ms Wade har nästan 30 års erfarenhet av finans- och finansmarknader från att arbeta i organisationer som Citigroup, Bendigo Bank och senast som Head of Digital Innovation and Sustainability på National Australia Bank (NAB).

Lisa Wade

Hon har en stark bakgrund inom blockchain-projektutveckling, efter att nyligen ha lett Project Atom Central Bank Digital Currency-projektet (CBDC), ett samarbetsforskningsprojekt mellan Reserve Bank of Australia, CBA och Perpetual, och Project Carbon, en global strategisk allians som tokeniserar frivilligt. koldioxidkrediter med Latu, CIBC, Natwest och NAB.

Ms Wade har också en stark bakgrund inom fondförvaltning. Före sin nuvarande roll fick hon omfattande erfarenhet av att hantera investeringsportföljer med Clean Energy Fund och ESCOR Group. Hon har också varit direktör på Citigroup där hon specialiserat sig på arbitrage och derivat.

Ms Wade är en erfaren handlare med en djupgående förståelse för prissättning och investeringar i derivat och finansiella produkter. I sin roll som Head of Community Assets på Bendigo Bank, specialiserade Lisa sig på att utveckla finansiella strukturer för att underlätta accelerationen av effektinvesteringar, inklusive medgrundande av Bright Energy-fonden, en investering i ett tidigt skede i Future Super och medskapande av RARI, Australiens första ETF för ansvarsfulla investeringar.

Ms Wade är också en icke-verkställande direktör för Blockchain Australia, toppblockkedjans industriorgan i Australien.

Hon förväntas börja i sin roll efter att ha avtjänat sin uppsägningstid relaterad till sin nuvarande roll.

Lisa Wade, tillträdande VD för DigitalX, kommenterade:

“Jag är verkligen glad över att gå med i DigitalX, de har byggt grunden och laget för att leda Australien och världen i övergången till blockchain som en mainstream del av finans, och att vara ledare i denna nya och snabbrörliga finansiella framtid som blockchain skapar. Jag ser fram emot att arbeta med det fantastiska teamet och bygga vidare på denna grund tillsammans för att växa bolagets möjligheter och värde för aktieägarna.”Source link