Deutsche Börse uppgraderar T7-handelsarkitekturen

[ad_1]

Deutsche Börse Group har tillkännagett en ny version av T7-handelsarkitekturen, som syftar till att revolutionera hur handlare och investerare får tillgång till marknadsmöjligheter över hela världen. Utrustad med avancerad teknik levererar handelsplattformen extremt låg latens, robusthet och säker hantering även för mycket hög genomströmning.

“Vår senaste version erbjuder återigen våra kunder ett utökat utbud av tjänster för att uppfylla deras behov och handla både enkla och komplexa produkter eller strategier på Eurex”, säger Jonas Ullmann, Chief Operating Officer och ledamot av Eurexs styrelse.

Höjdpunkten är produktutvidgningen av handeln med aktiekorg, inklusive optioner samt ytterligare terminsprodukter. Efter introduktionen av T7 Release 9.1 kommer Eurex att utvidga omfattningen av de produkttyper som är tillgängliga för EBB-handel (Equity Bespoke Basket). Från och med den tiden kommer optioner och ytterligare futuresprodukter att finnas tillgängliga för korghandel.

Följande tabell visar de nya produkttyperna som stöds:

Förutom produkttypsförlängningen är det möjligt att kombinera vissa typer av produkter som är tillgängliga för EBB-handel inom en korg enligt respektive utbytesdefinition.

Följande funktionella förbättringar kommer att introduceras för att stödja ytterligare produkttyper för EBB: er:

  • Preliminära handelsprodukter (t.ex. index TRF) är tillåtna som komponentprodukter för skopor av EBB-typ och därmed för korgar av EBB-typ associerade med dessa skopor.
  • TES Type Trade at Market (TAM) kommer att stödjas för en komponenthandel i en EBB-typkorg, förutsatt att det är tillåtet för den berörda komponentprodukten.
  • Det maximala antalet transaktioner med komponenter i en korghandel förbättras från 99 till 199.
  • Beskrivningen av korgkomponenter kommer att förbättras med ytterligare fält som indikator för samtal / försäljning, lösenpris, utgångsmånad, alternativversion (om det krävs för identifiering) och valuta.

Allt som gällde för tidigare kända produkttyper som var tillgängliga för EBB-handel kommer nu att gälla i enlighet därmed för alla nya produkttyper som är tillgängliga för EBB-handel:

  • Antal kvantitetsgränser före handel kommer att tillämpas individuellt, som tidigare per komponenthandel.
  • GUI stöder TES Basket positioner och uppladdning av korgar.
  • Om en produkt från en komponenthandel ligger utanför dess öppettider är det inte möjligt att skicka en korghandel (inträde eller ändring).
  • Korgarnas mäklarfunktionalitet stöds, det vill säga det kommer att vara möjligt att gå in i en korghandel av en tredje part, som inte är en motpart.

Det ökade produktomfånget och den förbättrade funktionaliteten stöds via ETI och T7 Trader GUI.

Släpp 9.1 kommer också att se flera förbättringar för Eurex EnLight, till exempel för T7 Trader GUI, medan arbetsflöden förenklas ytterligare. Ytterligare förbättringar inkluderar stegvis introduktion av FIX LF-gränssnitt samt för TES-handel och Compression-körningar.

[ad_2]

Source link