Deutsche Borse slutför förvärvet av majoriteten i Crypto Finance

[ad_1]

Den tyska finansmarknadsoperatören Deutsche Börse har meddelat att de har slutfört förvärvet av en majoritetsandel i Zug, Schweiz baserade Crypto Finance AG, en FINMA-reglerad leverantör av handel, förvaring och investeringstjänster för digitala tillgångar. Avtalet undertecknades i juni och avslutades den 15 december 2021.

Crypto Finance AG är en oberoende finansiell koncern under konsoliderad FINMA-tillsyn, som erbjuder institutionella och professionella kunder handel, lagring och investeringar i digitala tillgångar.

Förvärvet lägger grunden för att bygga ett oberoende, transparent och mycket skalbart ekosystem för digitala tillgångar under europeisk reglering.

Deutsche Börse sa att de nu kommer att kunna ge sina partners och kunder direkt och enkel tillgång till digitala tillgångstjänster, inklusive post-trade-tjänster. Ett brett utbud av digitala tillgångar görs tillgängliga för befintliga kunder och nya marknadsaktörer via deras etablerade plattformar. Dessutom kommer synergier att tjäna till att optimera processer och system.

Som en del av Deutsche Börse kommer Crypto Finance att utnyttja tillgången till Deutsche Börses kund- och infrastrukturnätverk samt dess starka kapitalbas för att ytterligare växa Crypto Finance-teamet, realisera strukturella tillväxtplaner och strategiskt bredda både sin produkt- och tjänsteportfölj. Expansionen av kundbasen kommer att intensifieras, med fokus på Tyskland i Europa och Singapore i Asien.

Eric Leupold, chef för Cash Market på Deutsche Börse, säger:

“Tack vare Crypto Finances beprövade expertis och de teknologier de har utvecklat kan vi nu göra det möjligt för finansiella institutioner och professionella investerare att komma in på den digitala tillgångsmarknaden. Detta är ett steg längre i vår strategi för digitala tillgångar.”

Jan Brzezek, VD och medgrundare av Crypto Finance förklarar:

”Etablerade finansiella institutioner vill i allt högre grad börja investera i digitala tillgångar och letar efter en pålitlig partner. Med sitt uppskattade rykte och breda expertis inom att driva finansmarknadsinfrastruktur får Deutsche Börse detta förtroende. Vi är mycket glada över att fortsätta vår framgångssaga med våra kollegor, befintliga och nya kunder och partners.”

Jan Brzezek och den nuvarande ledningsgruppen kommer att fortsätta att leda Crypto Finance och behålla en betydande andel i företaget. Crypto Finance kommer att fortsätta att fungera som ett oberoende varumärke, med fokus på banker, kapitalförvaltare, FinTechs och andra finansiella mellanhänder som sina kärnkunder.

Den tillförordnade styrelseordföranden och medgrundaren av Crypto Finance AG, Dr Tobias Reichmuth, avgick från sin position den 15 december 2021. Eric Leupold, chef för Cash Market på Deutsche Börse har tagit över rollen.

[ad_2]

Source link