Deutsche Bank utvecklar BNPL-lösning för digitala marknadsplatser

[ad_1]

Deutsche Bank utvecklar sin egen köp nu, betala senare-lösning (BNPL) för faktura- och delbetalningsköp i ett samarbete med Wien-baserade fintech Credi2.

White-label – eget varumärke – lösning för onlinehandlare och e-handelsmarknader i Tyskland kan flexibelt integreras i betalningsprocessen. Pilotprojekt är planerade att starta i år.

“Tillsammans med Credi2 vill vi skapa ett verkligt alternativ till befintliga BNPL-erbjudanden”, säger Kilian Thalhammer, chef för Merchant Solutions på Deutsche Bank.

“Till skillnad från de flesta BNPL-erbjudanden behåller handlare full kontroll över transaktioner med sina nya och befintliga kunder genom white label-metoden”, säger Thalhammer.

En speciell handlarportal gör det möjligt för dem att digitalt spåra både returer och delbetalningar av transaktionerna. Dessutom gynnas handlare och marknadsplatser av en likviditetsfördel, eftersom banken betalar ut köpeskillingen till handlarens konto omedelbart efter bekräftelse av orderleverans. Deutsche Bank bedömer risken för utebliven betalning och bedrägeri i realtid och inkluderar fordringar som uppstår från respektive försäljningskontrakt i sin egen riskportfölj.

“Med Deutsche Bank och Credi2 arbetar en stor internationell bank och fintech framgångsrikt tillsammans. Genom vår white-label-lösning kan banker, handlare och marknadsplatser erbjuda vår moderna och flexibla betalningslösning under sitt eget varumärke – detta säkerställer kundlojalitet och ökar försäljningen”, säger Christian Waldheim, co-VD på Credi2.

Fakturaköp, som har dominerat i Tyskland i decennier, har etablerat sig bland de 3 bästa betalningsmetoderna när det gäller antalet transaktioner inom e-handel, vid sidan av plånboksbetalningar och autogiro. Juniper Research räknar med en årlig global BNPL-transaktionsvolymtillväxt på mer än 30 procent fram till 2026.

“Trenden pekar tydligt i riktningen att faktura- och avbetalningsköp är här för att stanna”, sa Thalhammer.


[ad_2]

Source link