Deutsche Bank upprättar anslutning till Peking-filialen till CSDCC


Deutsche Bank (China) Co., Ltd har framgångsrikt upprättat förbindelser med Beijing-filialen av China Securities Depository and Clearing Corporation (CSDCC). På så sätt kommer Deutsche Bank att underlätta för kvalificerade utländska institutionella investerare att få tillgång till aktier noterade på den senast etablerade börsen i Kina, Beijing Stock Exchange.

“Vi är stolta över att ta med vår marknadsledande globala depåserviceexpertis till den onshore-marknaden, och stödja globala institutionella kunder med sina inkommande investeringar i Kina,” sa Rose Zhu, Deutsche Bank China Chief Country Officer. “2022 är det 150 år sedan Deutsche Banks första närvaro i Kina, och vi har ständigt stöttat våra kunders behov på plats i Kina och öppnandet av landets kapitalmarknader.”

Med ett omfattande och högeffektivt globalt depånätverk på mer än 70 större marknader globalt, tillhandahåller Deutsche Bank Securities Services integrerade lösningar för kunder som investerar över hela världen. Utrustad med lokal expertis och globala standarder är Deutsche Bank China en av de första stora utländska depåbankerna som kopplar samman kvalificerade utländska institutionella investerare (QFII/RQFII) med investeringsmöjligheter på den onshore värdepappers- och terminsmarknaden. Deutsche Bank är också en av de mest aktiva utländska avvecklingsagenterna på China Interbank Bond Market (CIBM).

Pekingbörsen börjar officiellt handla den 15 november 2021 och syftar till att tillgodose innovativa små och medelstora företag, som spelar en annan roll än befintliga börser i Shanghai och Shenzhen, vilket markerar en milstolpe i Kinas flerskiktiga kapitalmarknadskonstruktion. Enligt Wind Information finns det för närvarande 88 noterade bolag på Pekingbörsen, med ett totalt aktiekapital på mer än 12,6 miljarder aktier och ett totalt marknadsvärde på mer än 200 miljarder yuan den 16 mars.Source link