Den schweiziska francens ökning fortsätter efter Hawkish Turn från SNB medan amerikanska dollarn sjunker

[ad_1]

Schweiziska franc, USD/CHF, US-dollar, JPY, Kina – Talking Points

  • Den schweiziska francen har behållit sin marsch högre efter SNB hökighet
  • APAC aktier flyttard högre trots ett mjukt försprång från Nordamerika
  • Feds kamp mot inflationen skapar volatilitet i USD. Var kommer USD/CHF att hamna?

Den schweiziska francen har fortsatt ett häpnadsväckande rally efter att den schweiziska nationalbankens president Thomas Jordan sa på torsdagen att banken är redo att agera på inflationen, för närvarande på 2,5%.

USD/CHF tillbringade knappt fyra dagar över paritet innan den kollapsade för att nu snurra runt 0,9700. Den amerikanska dollarn tappade mark överallt när den gick in i New York-slutet och har varit stabil under den asiatiska sessionen. Räntorna på statskassan gick också mycket lägre.

På andra håll nådde den japanska totalinflationen förväntningarna på 2,5 % på årsbasis, men deras föredragna kärnmått var ett litet slag på 2,1 % mot 2,0 % förväntat för samma period.

I en intervju med Bloomberg, Japans före detta vice finansminister Eisuke Sakakibarakänd som Mr Yen, sa att USD/JPY kunde gå till 150. Han hänvisade till det ökande gapet i penningpolitiken mellan Bank of Japan (BoJ) och Fed för samtalet.

Wall Street fortsatte sin nedgång i kontantsessionen över natten, även om terminsmarknaderna pekar mot en ljusare start på dagen.

Fed sätta verkar ha gått ut värdelöst med Kansas Citys Fed-president Esther George backar upp ordförande Powells kommentarer tidigare i veckan. Det vill säga, räntorna går upp och strama finansiella villkor skulle bidra till att sänka inflationen.

APAC-aktier hade en positiv dag med alla stora index upp över 1% i varierande grad. Kina sänkte den 5-åriga låneräntan (LPR) till 4,45% från 4,6% i ett försök att stärka fastighetssektorn som har varit under press.

Med en lägre amerikansk avkastning och USD lyckades guldet ett anständigt rally och har hållit fast vid dem idag och handlat 1 840 USD. Råoljan är något mjukare med WTI- och Brent-terminskontrakt på gränsöverskridande USD 111,00 fat.

Bortsett från detaljhandelsdata i Storbritannien, kommer marknaden att titta på centralbankernas kommentarer som korsar trådarna idag.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

USD/CHF teknisk analys

USD/CHF nådde ett 2-års högsta på 1,0049 förra veckan och har sedan dess kollapsat mot 0,9700. Den toppen kan ge motstånd om den besöks igen.

Priset är för närvarande nära en tidigare lägsta nivå på 0,9709 och kämpar för att penetrera lägre. De 38,2 %Fibonacci Retracement av flytten från 0,9087 till 1,0049 är 0,9691 och kan ge stöd.

USD/CHF-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link