DAX 40 krassade på marknaden när risktillgångar hamnar under press


DAX 40, Risk, US Dollar, Järnmalm, Råolja, Guld, Bitcoin – Talking Points

  • Tysklands DAX 40 har hamnat i en global försäljningsnedgång av aktier
  • Medan råvaror generellt är lägre, har guld och olja varit stabila
  • Den amerikanska dollarn fick stöd då riskaversion grep marknaderna

Tysklands DAX 40-index är under press idag, tillsammans med alla aktieindex runt om i världen.

Risktillgångarna har minskat när marknaden verkar komma till rätta med verkligheten med högre räntor och möjligheten till stagflation. Det är ett hav av rött över aktiemarknaderna i Asien och terminsmarknaderna pekar söderut för det öppna i Europa och Nordamerika.

Kommentarer under helgen från den respekterade ekonomen Mohamed A. El-Erian chockade marknaderna.

Han konstaterade att marknaderna mestadels har prisat in ränterisker men hittills har misslyckats med att prissätta likviditetsrisk, kreditrisk och marknadsfunktionsrisk till följd av en åtstramning av penningpolitiken globalt.

Han fortsatte med att säga att det inte finns någon fristad på den nuvarande marknaden.

Risk tillgångar såldes av och den amerikanska dollarn fortsatte från fredagens uppgångar för att starta veckan i asiatisk handel. Den japanska yenen och schweiziska francen såg också blygsamma uppgångar.

Den nyzeeländska dollarn deprecierade mest, med skrämmande och tunna handelsförhållanden som irriterade rörelser.

Hög volatilitet kvarstår på obligationsmarknaderna med en 10-årig statsavkastning på över 3,15 % i ett skede idag.

Järnmalm handlades med över 5 % lägre på både Dalian råvarubörs (DCE) och Singapore-börs (SGX) då de kinesiska Covid-19-låsningarna ytterligare rasade de ekonomiska utsikterna där.

Handelsdata undergrävde också förtroendet med kinesisk export som inte var så stark som förväntat. USD/CNY handlades på sin högsta nivå sedan november 2020.

Guld är något högre, handlas nära 1 875 USD per uns medan råolja är relativt stabil, trots att Saudiarabien tillkännager planer på att leverera olja till en rabatt till sina asiatiska kunder.

Bitcoin-terminer handlades så lågt som 33 200 i Asien idag, över 50 % lägre än toppen över 69 000 i november förra året.

Det finns inga viktiga data idag och svängningar i marknadssentiment kan se en ökning av volatiliteten under de kommande sessionerna.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

DAX 40 teknisk analys

DAX har brutit den senaste lägsta 13572 och priserna är fortfarande lägre än kort, medellång och lång sikt enkla glidande medelvärden (SMA). Detta kan tyda på en baisseartad utveckling.

De lägsta 13270 och 12425 som sågs i mars kan ge stöd.

På ovansidan kan motståndet vara vid SMA:erna eller en fallande trendlinje, som för närvarande dissekeras på en nyligen högsta nivå på 14322. Topparna 14617 och 14945 kan också erbjuda motstånd.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link