Darwinex lägger till Spaniens CNMV-licens

[ad_1]

Den brittiska och Spanienbaserade mäklaren och kapitalförvaltaren Darwinex har meddelat att de har erhållit en licens från Comisión Nacional de Mercado de Valores (CNMV) i Spanien för att verka i landet och i resten av länderna i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet.

Juan Colón, Darwinex VD och medgrundare sa:

“Det har varit ett nöje att samarbeta med CNMV-regulatorn för att anpassa vår affärsmodell, efterlevnadsprocesser, verksamhet och ekonomi till den spanska förordningen. Detta steg avslutar vår färdplan efter Brexit. Vi kan nu fokusera på att förbättra vårt erbjudande och på att accelerera vår tillväxt.”

Licensen som beviljats ​​av CNMV är utöver den som företaget tidigare erhållit från Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA), som har tillåtit företaget att verka sedan 2014.

Darwinex är en fintech som omvandlar handelsstrategier till investeringsbara index, tillgängliga för tusentals investerare. Darwinex-plattformen tillhandahåller den nödvändiga infrastrukturen för handlare att handla och attrahera investeringar samtidigt som den erbjuder investerare en alternativ produkt utan mellanhänder och med institutionella avgifter.

Darwinex har en riskmotor som övervakar investerarrisken oberoende av handlare och utjämnar risken för alla investeringsbara strategier. Fintech har mer än 170 000 användare i 75 länder och mer än 80 miljoner euro under förvaltning.

“Våra investeringsbara index skapar en symbios mellan handlare och investerare kring en alternativ produkt som utmärker sig för att vara okorrelerad till traditionella marknader”, säger Colón.

Darwinex grundades 2012 och har kontor i London och Madrid, där det sysselsätter mer än 60 personer. Företaget har avslutat tre omgångar av tillväxtfinansiering och samlat in 9 miljoner euro hittills. Dess aktieägare inkluderar proffs från fintech-arenan, som Stefan Jaeklin, tidigare Global Head of Asset Management på Oliver Wyman, Ignacio Sánchez-Asiaín, tidigare VD för Kutxabank och Illimar Mattus, medgrundare av Pinorena Capital.


[ad_2]

Source link