Darwinex lägger till ETF CFD:er till sin direktindexeringsplattform


FCA-reglerade onlinehandelsföretaget Darwinex har tillkännagett en ny milstolpe i sin produktutrullningsplan, med lanseringen av 101 amerikanska ETF-CFD:er.

Det nya tillägget öppnar dörren för detaljhandlare som är intresserade av att handla med börshandlade fonder. Traditionella USD ETF:er noterade på amerikanska börser är begränsade till professionella kunder i Europa, till skillnad från CFD:er, som är allmänt tillgängliga för detaljhandlare.

ETF CFD-universumet på Darwinex inkluderar 101 ETF:er i en mängd olika branscher som finans, konsumentvaror, teknologi, energi, hälsovård och många fler. ETF CFD:er är en länge efterfrågad funktion på Darwinex-plattformen, som redan erbjuder amerikanska aktier, terminer, valuta, index, råvaror och aktie-CFD:er.

Darwinex kommer att se ETF CFD-baserade strategier, som de kallar “DARWINs”. Fröprogrammet tilldelar upp till 10 miljoner euro nominellt per månad till de bästa 150 handelsstrategierna, vilket ger leverantörer 15 % prestanda. ETF CFD-baserade strategier är också öppna för tredje parts kapital.

Darwinex medgrundare och produktchef, Javier Colón, sa:

“Vi arbetar ständigt med att utöka vårt tillgångsuniversum för DARWIN-leverantörer för att tjäna pengar på investerarkapital, till nästan noll kostnad. Med detta senaste tillskott är vi ett steg närmare att slutföra vår ambitiösa plan för utbyggnad av tillgångar”.

Darwinex, som drivs av FCA-reglerade Tradeslide Trading Tech Limited, äger en mäklare och en Asset Management-arm. Darwinex köper strategier för flera tillgångar via sin mäklarenhet och paketerar dem för vidare direktindexering via sin tillgångsförvaltningsarm. Strategileverantörer åtnjuter regulatoriskt skydd för att tjäna pengar på investerarkapital, medan investerare skyddas av riskhantering på armlängds avstånd. Darwinex grundades 2012 och sysselsätter över 60 personer på sitt huvudkontor i London och utvecklar egen teknologi på sitt kontor i Madrid (Spanien). Darwinex förblir grundarledd och fick 3 miljoner euro i finansiering 2021.Source link