Daniel King hoppar av Plus500 BoD

[ad_1]

Fintech- och e-handelsexperten Daniel King har meddelat att han har avgått från styrelsen för CFD-mäklaren Plus500 (LON:PLUS). Han hade suttit i bolagets styrelse sedan 2013, innan Plus500 blev ett börsnoterat bolag.

Daniel King förklarade i en anteckning som publicerades på sin sida på sociala medier:

Efter 9 år med Plus500 kommer jag att avgå som icke-verkställande direktör eftersom lokal lag endast tillåter mig att tjänstgöra i 9 år.

Jag gick med 2013 precis innan vår börsintroduktion på AIM-marknaden där vi noterade med ett börsvärde på 200 miljoner USD. Spola framåt till 2022 och idag är vi ett FTSE 250-företag med ett börsvärde på 2 miljarder USD.

Jag är verkligen tacksam över att ha fått möjligheten att gå med i företaget redan 2013, och är hedrad och privilegierad över att ha arbetat med det mest fantastiska exec-teamet, styrelsen och rådgivarna – tidigare och nu, och företaget och människorna kommer alltid att vara en stor del av mitt liv.

Jag önskar företaget mycket fortsatt framgång och kommer nu att heja fram dem från sidlinjen. Det är ett adjö men inte ett farväl.

Daniel King, baserad i London, var en icke verkställande direktör på Plus500 och ordförande i ersättnings- och ESG-kommittéerna. Han har tillbringat de senaste två decennierna i verkställande och seniora ledningsroller inom teknikföretag såväl som nystartade företag som operatör, rådgivare och investerare med fokus på Fintech, e-handelsteknologi, Big Data, BI, Analytics, SaaS-plattformar och marknadsplatser för både B2B och B2C. Han har omfattande kunskaper om att investera, insamlingar och skala snabbväxande företag inklusive internationell expansion.

Daniel King är för närvarande Venture Partner med Seedcamp, ett av Europas största riskkapitalbolag för tidig finansiering. Han är också ordförande för StitcherAds, en plattform för social handel. Tidigare var han President & COO för Profitero, en SaaS-leverantör av onlineinsikter och e-handelsinformation för återförsäljare och varumärken, och innan dess var han specialistkonsult till den brittiska regeringen och arbetade för Department of Investment and Trade (DIT) som chef av hög tillväxt och tillväxtmarknader.

Daniel var tidigare Managing Partner för Blue Leaf Capital, ett privat riskkapital- och rådgivningsföretag baserat i London och har haft verkställande direktörsroller hos Compete Inc, MySupermarket.co.uk och Experian Hitwise, som övervakar dess EMEA-verksamhet och var en nyckelperson. anställd som ledde till det slutliga förvärvet av Hitwise av Experian i juni 2007. Han har en kandidatexamen (hons) i ekonomi och redovisning från Manchester University.


[ad_2]

Source link