Currency.com avvärjer DDoS-attacker efter att ha stängt av ryska klienter


Kryptobörsen Currency.com har bekräftat i ett uttalande att det var målet för en misslyckad cyberattack (DDoS). DDoS-attacken gjordes tisdagen den 12 april. Attacken misslyckades och inga kundkonton eller data äventyrades under incidenten.

Försöket till cyberattack inträffade samma dag som Currency.com meddelade att de stoppar verksamheten för invånare i Ryska federationen. Currency.com hade uppskattningsvis 500 000 kunder i Ryssland.

Currency.com sa att de vidtog omedelbara åtgärder, för att säkerställa integriteten hos sina cybersäkerhetssystem, meddela myndigheter och aktivera företagets globala nätverk av IT-proffs och tredjepartsexperter för situationen. Företagets servrar, inklusive dess backupservrar påverkades inte och fungerar aktivt.

Currency.coms servrar är inrymda i en ultrasäker låst privat bur som betjänas av LD4 Equinix, ett av världens främsta professionella datacenter. De skyddas av beväpnade vakter och videoövervakning. LD4 Equinix används av många av världens ledande börser inklusive Dow Jones, Nasdaq och London- och Frankfurtbörserna.

Viktor Prokopenya, grundare, Currency.com sa:

“Currency.com har identifierat säkerhet som ett stort problem för investerare när de väljer en handelsplattform. Vi är ett globalt företag vars chefer har många års erfarenhet av att skapa transparenta, säkra och kraftfulla handelssystem. Tack vare Currency.coms robusta säkerhetsåtgärder kunde vi motverka försöket med DDoS-attack. Alla våra servrar, system och klientdata förblir intakta och kompromisslösa.”

Angående källan till cyberattacken, tillade Mr. Prokopenya i ett citat till Sunday Times,

“Du behöver inte vara en raketforskare. Vi har blivit attackerade tidigare, som alla finansiella företag, men storleken på detta var otrolig: tio gånger mer än vad vi någonsin har sett.”

Currency.com har robusta säkerhetsåtgärder och har aldrig blivit hackad. Den erbjuder den bästa användarkontosäkerheten, implementerar den starkaste tvåfaktorsautentiseringen (2FA) i alla aspekter av vår plattform, inklusive inloggning, insättningar, handel och alla åtgärder som använder API-nycklar. Klienter kan också aktivera en separat 2FA-kanal (känd som en huvudnyckel) om de mot förmodan skulle förlora åtkomst till sitt konto. Det finns ett obligatoriskt krav på att säkra kundkonton, tillsammans med fullständig loggning av säkerhetshändelser och vitlistning av enheter och IP-adresser. Betalningar är säkrade till högsta nivå av PCI-DSS-kompatibilitet med en intuitiv kundupplevelse i grunden.

Currency.com tillade att de kommer att ytterligare testa och förbättra sina system och processer för att säkerställa att den fortsätter att förbli robust och motståndskraftig mot potentiella cyberattacker. Företaget sa att det starkt fördömer kriget i Ukraina och har donerat över 1 miljon dollar till humanitära välgörenhetsorganisationer i Ukraina.

Currency.com är en högväxande kryptobörs som hjälper alla att säkert ansluta till kryptovalutornas blomstrande värld. En innovatör i fiat-till-krypto-utrymmet, det låter investerare köpa, lagra och investera i topphandlade kryptovalutor. För att hjälpa investerare att handla med förtroende är börsen utrustad med robusta riskhanteringskontroller, transparent prissättning och omfattande finansiell utbildningsinnehåll. 2021 rapporterade kryptoplattformen en tillväxt på 343 % i sin kundbas, vilket gör den till en av Europas snabbast växande kryptovalutabörsplattformar.

Currency Com US LLC är registrerat hos FinCEN som en Money Services Business. Dess moderenhet, Currency Com Limited, är auktoriserad av Gibraltar Financial Services Commission att tillhandahålla Distributed Ledger Technology-tjänster under licensnummer 25032. Currency.com har kontor i Cypern, USA, Storbritannien och Gibraltar.

Source link