Crypto.com anlitar Worldpay från FIS som blockchain-validator


Finansteknikledaren Worldpay från FIS har samarbetat med kryptovalutaplattformen Crypto.com för att vara en global validator och operatör för Crypto.org-kedjan.

Crypto.org-kedjan är en offentlig blockkedja som möjliggör transaktioner över hela världen mellan människor och företag. Som en del av partnerskapet kommer Worldpay också att tillhandahålla globala köptjänster för att stödja Crypto.coms fortsatta tillväxt och globala expansion.

Med marknaden för kryptovalutor växande snabbt ville Crypto.com samarbeta med en beprövad validator för Crypto.org-kedjan och en betalningsleverantör med lång erfarenhet av att arbeta med kryptobörser, för att stödja dess fortsatta tillväxt. Crypto.com kommer att utnyttja Worldpay från FIS handelstjänster för att behandla kortbaserade köp och försäljning av kryptovalutor.

“Worldpay har tillhandahållit innovativa lösningar och tjänster till kryptoindustrin under de senaste åtta åren och vi är glada över att ha blivit utvalda av Crypto.com för att hjälpa dem att ta kryptovalutor till en bredare global marknad”, säger Nabil Manji, Head of Crypto och Emerging Business, Worldpay från FIS. “Intresset för kryptovalutor har aldrig varit större, och det är nu viktigare än någonsin att göra dessa nya teknologier mer tillgängliga för fler människor.”

“Genom att bli en validator av vår Crypto.org-kedja och tillhandahålla sina bästa globala köptjänster för köpmän, kommer Worldpay i hög grad att bidra till vår vision att göra kryptovaluta tillgänglig för alla”, säger Kris Marszalek, medgrundare och VD för Crypto .com. “Vi ser fram emot att samarbeta med Worldpay för att främja tillväxten av kryptovaluta och digitala tillgångar.”

FIS bearbetar över 2 biljoner dollar i transaktioner årligen i över 100 länder i många betalningstyper och valutor. Företaget är en erfaren Card-to-Crypto-processor, som tillhandahåller tjänster för 4 av de 5 bästa kryptovalutabörserna och har nyligen tillkännagett ett antal kryptovalutafokuserade initiativ i sitt uppdrag att främja hur världen betalar, bankar och investerar.Source link