CoinShares ökar sin andel i FlowBank


Investeringsföretaget för digitala tillgångar CoinShares meddelade idag att det efter godkännande från den schweiziska finansmarknadsmyndigheten har förvärvat ytterligare 20,8 % av aktierna i schweiziska FlowBank. Detta förvärv kostade 24 740 000 CHF.

Efter CoinShares strategiska investering i oktober 2021 på en andel på 9,02 % i FlowBank, bringar dagens avslöjande CoinShares totala innehav till 29,3 %, med rösträtter lika med 32,06 %.

CoinShares uppdrag är att möjliggöra tillgång till digitala tillgångar genom oöverträffad teknologi för finansiella tjänster. Företaget ligger i framkant av ett generationsskifte som katalyserats av den senaste tidens framväxt av decentraliserad finans (DeFi), web3 och den ytterligare integrationen av blockchain-teknologi i det traditionella finansiella ekosystemet.

Sedan starten har CoinShares varit en pionjär inom området digitala tillgångar genom att erbjuda en svit av finansiella produkter och krypto-ETP, vilket möjliggör digital tillgångsexponering för investerare på traditionella börser som Euronext, Börse Xetra, Six Swiss Exchange. CoinShares fortsätter att främja denna ambitiösa konsumentfokuserade strategi genom att samarbeta med och investera i FlowBank för att nå en bredare investerarmarknad som söker en mer avancerad exponering för digitala tillgångar.

För att stödja sin egen produktinnovation byggde CoinShares Galata, en proprietär teknologiplattform som fungerar som en inkörsport till det digitala tillgångsekosystemet, som kopplar CeFi-plattformar till digitala tillgångsprotokoll och marknader. Genom att utnyttja Galata kommer FlowBank att kunna dra fördel av mer avancerade funktioner och kommer att erbjuda exponering mot en mängd olika digitala tillgångar till sina kunder.

Efter investeringen kommer Jean-Marie Mognetti, CoinShares VD, att gå med i FlowBanks styrelse för att ge råd om FlowBanks digitala tillgångsstrategi och internationella utveckling.

CoinShares strategiska investering i FlowBank sammanför två pålitliga spelare på sina respektive marknader och är ett tecken på industriomvandling, vilket kommer att gynna investerare i och utanför Schweiz.

“Efter anmärkningsvärda ekonomiska resultat 2021 fortsätter vi att bygga en ambitiös plan för att göra CoinShares till en viktig och ledande aktör inom det digitala tillgångsområdet. Vi är mycket glada över att öka vårt deltagande i FlowBank, en innovativ nyckelaktör i Schweiz som drivs av en unik teknologi, och låta dem dra nytta av vår teknologi och expertis inom digitala tillgångar. Detta är i linje med vår strategiska plan för att göra CoinShares till ett integrerat fintechföretag för digitala tillgångar.” Jean-Marie Mognetti, VD för CoinShares.

“Vi är glada över att CoinShares fortsätter att erkänna och stödja FlowBanks stora potential och prestationer och har beslutat att öka sin andel i vår bank. Idag kan FlowBanks kunder investera i CoinShares krypto på CFD:er och få exponering mot digitala valutor på detta sätt. Detta är bara början. Vi ser fram emot att samarbeta ytterligare med CoinShares under de kommande månaderna och ta vårt produkterbjudande till nästa nivå tillsammans, säger Charles Henri Sabet.Source link