CoinShares lanserar Cardano ETP med insatsbelöningar på 3,0 % per år


Investeringsföretaget för digitala tillgångar CoinShares tillkännagav idag lanseringen av en fysiskt stödd Cardano börshandlad produkt (ETP) designad för att dela fördelarna med att satsa med investerare på ett öppet sätt. CoinShares Physical Staked Cardano utnyttjar företagets teknologiplattform för att ge investerare exponering mot Cardano och belöningen för att delta i blockchains säkerhet.

CoinShares Physical Staked Cardano kommer att noteras på Tysklands huvudmarknad Xetra och är den tredje ETP som lanseras av CoinShares i år.

  • CoinShares fysiskt insatt Cardano
  • Förvaltningsavgift: Sänkt till 0,0 % per år
  • Insatsbelöning: 3,0 % pa
  • ISIN: GB00BNRRF659
  • Ticker: CSDA
  • WKN: A3GVCX

Den unika insatsmekanismen gör det möjligt för Emittenten att dela insatsbelöningar med investerare genom att sänka förvaltningsavgiften och öka mynträttigheten för ETP:n varje dag, allt eftersom insatsbelöningar uppstår. Insatta mynt flyttas inte från den säkra förvaringsinstitutet där de lagras, och ETP:erna förblir 100 % fysiskt backade hela tiden.

Emittenten tillkännagav formellt den 11 mars 2022 en sänkning av förvaltningsavgiften till 0,0 % per år och ytterligare insatsbelöningar på 3,0 % per år för Cardano.

Townsend Lansing, produktchef på CoinShares, kommenterade dagens nyheter,

“Efter den framgångsrika lanseringen av våra staked Polkadot och Tezos ETP på Xetra tidigare i år, är vi glada över att lägga till Cardano till vårt utbud av fysiskt stödda produkter. Detta är den första Cardano ETP i världen som har transparenta insatsbelöningar för investerare, och vi ser fram emot att lansera fler ETP:er för digitala tillgångar med förstklassiga strukturer under de kommande månaderna.”

Denna lansering bringar det totala antalet ETP:er som lanserats på CoinShares Physical ETP-plattformen till sju.Source link