CME registrerar Micro WTI Crude Oil-terminsrekord


Den internationella derivatmarknadsplatsen CME Group meddelade idag att Micro WTI Crude Oil-terminsvolymen översteg 5 miljoner kontrakt torsdagen den 4 november 2021.

Samma dag nådde Micro WTI Crude Oil-terminer ett rekord på 151 131 omsatta kontrakt, vilket bröt dess tidigare endagsvolym på 100 725 kontrakt som fastställdes onsdagen den 3 november 2021.

“Med efterfrågan som återgår till pre-pandemiska nivåer och osäkerhet kring utbudet, hjälper Micro WTI Crude Oil-terminer ett bredare utbud av kunder att komma åt dessa marknader på ett mer effektivt sätt”, säger Peter Keavey, Global Head of Energy på CME Group. “Vi är nöjda med det starka kundintresse vi ser för dessa mindre kontrakt över hela världen, vilket återspeglar den viktiga roll WTI har på marknaden idag. Vi ser fram emot att fortsätta tillhandahålla transparensen och prisupptäckten som handlare behöver för att effektivt hantera sin exponering mot råolja.”

Micro WTI-futures är en tiondel av storleken på benchmark-WTI Crude Oil-terminerna och är noterade på och omfattas av reglerna i NYMEX. De gör det möjligt för marknadsaktörer – från institutioner till sofistikerade, aktiva, individuella handlare – att finjustera exponeringen mot råoljemarknaderna och förbättra sina handelsstrategier på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt.Source link