CME rapporterar att Micro Ether Futures volymer överstiger 100 000 kontrakt

[ad_1]

Den internationella derivatmarknadsplatsen CME Group meddelade idag att Micro Ether-terminsvolymen översteg 100 000 kontrakt under det nya kontraktets första två veckors handel.

“Deltagandet i vårt Micro Ether-terminskontrakt har vuxit snabbt sedan lanseringen för två veckor sedan, och vi är uppmuntrade av det starka kundantagandet och supporten hittills”, säger Tim McCourt, CME Group Global Head of Equity Index and Alternative Investment Products. “Med 1/500:e storleken eller våra större Ether-terminer, tillåter detta nya, mindre kontrakt handlare av alla storlekar att bättre hantera sin Ether-prisrisk på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt.”

CME Micro Ether-terminer avräknas med kontanter, baserat på CME CF Ether-Dollar Reference Rate, som fungerar som en referenskurs en gång om dagen för US-dollarpriset på Ether. Micro Ether-terminer är listade på och omfattas av reglerna för CME.

Som FX News Group har rapporterat lanserade CME Micro Ether-terminer den 6 december 2021, vilket ytterligare utökade sitt utbud av kryptovalutaderivat. Micro Ether-terminer, som har en storlek på en tiondel av en Ether, är ett effektivt och kostnadseffektivt sätt för en rad marknadsaktörer – från institutioner till sofistikerade, aktiva, enskilda handlare – att säkra sin spotprisrisk för Ether eller utföra Ether-handel på ett smidigare sätt. strategier, allt samtidigt som funktionerna och fördelarna med CME Groups större Ether-terminer behålls.

[ad_2]

Source link