CME Group tillkännager ledningsförändringar

[ad_1]

Den internationella derivatmarknadsplatsen CME Group (NASDAQ:CME) tillkännagav idag förändringar i sin ledningsgruppsstruktur för att positionera företaget för långsiktig framgång.

Sunil Cutinho, som tidigare ledde CME Clearing och tjänstgjorde i en mängd olika teknologiroller sedan han gick med i företaget 2002, har utsetts till Chief Information Officer. Cutinho övervakar företagets företagsteknologi och kommer att ersätta Kevin Kometer som går i pension vid halvårsskiftet.

Julie Holzrichter, Chief Operating Officer, kommer att anta en utökad roll för att övervaka både global verksamhet och CME Clearing. Holzrichter utsågs till COO 2014.

Suzanne Sprague har befordrats till ledningsgruppen som Senior Managing Director, Global Head of Clearing & Post-Trade Services, rapporterande till Holzrichter. Sprague har varit verkställande direktör, kredit-, säkerhets- och likviditetsrisk och bankverksamhet för CME Clearing sedan 2015.

Sean Tully kommer att fortsätta att leda företagets ränteverksamhet, dess största tillgångsklass efter intäkter, som Senior Managing Director, Global Head of Rates & OTC Products. Han är ansvarig för att hjälpa globala kunder att navigera i den pågående marknadsövergången från LIBOR till SOFR-baserade produkter. Han kommer också att fortsätta att övervaka CME Groups kontant- och OTC-verksamhet.

Tim McCourt har befordrats till ledningsgruppen som Senior Managing Director, Global Head of Equity and FX Products och kommer att ansvara för att övervaka aktier, utländsk valuta, kryptovaluta och alternativa investeringsprodukter. Han har lett företagets aktie- och alternativa investeringsverksamhet sedan han kom till företaget 2013.

CFO John Pietrowicz har tillkännagett sina planer på att gå i pension 2023. Lynne Fitzpatrick har befordrats till ledningsgruppen som biträdande finansdirektör och kommer att efterträda Pietrowicz när han går i pension. Fitzpatrick kommer att arbeta nära Pietrowicz för att säkerställa en smidig övergång under nästa år. Hon har varit verkställande direktör, kassör och chef för företagsutveckling sedan 2017.

“CME Group har en bevisad historia av att utveckla vår verksamhet för att möta förändrade marknadskrav och möjligheter”, säger styrelseordförande och verkställande direktör Terry Duffy. “Det här är en spännande och dynamisk tid för finansmarknaderna. Vi är lyckligt lottade som har byggt ett starkt ledarteam, där varje person har en erfarenhet av att arbeta framgångsrikt i hela vårt företag. När vi fortsätter att omvandla vår verksamhet, omstrukturerar vi vår ledningsgrupp för att ytterligare skärpa vårt fokus och förbättra vår förmåga att uppnå våra strategiska prioriteringar för våra kunder, aktieägare och anställda.”

Chefsjurist & företagssekreterare Kathleen Cronin, Chief Commercial Officer Julie Winkler, Chief Transformation Officer Ken Vroman, Chief Human Resources Officer Hilda Harris Piell, samt Global Head of Commodities, Options and International Markets, Derek Sammann, kommer att fortsätta att tjänstgöra på ledningsgrupp som rapporterar till Duffy i sina nuvarande roller.

[ad_2]

Source link