CME Group rapporterar den första fysiska aluminiumtransaktionen via sin elektroniska auktionsplattform

[ad_1]

Den internationella derivatmarknadsplatsen CME Group meddelade idag att fysiskt aluminium för första gången någonsin genomfördes på CME Groups elektroniska auktionsplattform.

Torsdagen den 3 mars 2022 auktionerades 200 ton P1020A-aluminium ut för leverans i Owensboro, Kentucky. Transaktionen slutfördes till ett pris av 35,50 cent per pund premie till CME Groups fysiskt levererade aluminiumterminskontrakt för mars 2022, som fastställdes till 3767,75 USD per ton samma dag.

“Vi är glada över att kunna slutföra den första transaktionen av aluminium någonsin genom vår auktion, och förse marknaden med en innovativ riskhanteringslösning utformad för att möta behoven hos aluminiumgemenskapen”, säger Jin Chang, VD och Global Head of Metals på CME Grupp. “Denna heltäckande lösning kommer att hjälpa till att förbättra prisupptäckten på den fysiska aluminiummarknaden, och tillhandahålla en plattform där alla attribut för transaktionen är avslöjade och transparenta.”

“Vi applåderar CME-gruppen för att ha introducerat en aluminiumauktion för den fysiska aluminiumgemenskapen”, säger Fred Demler, Executive Vice President och Global Head of Metals på ED&F Man Capital Markets. “Detta nya verktyg kommer att hjälpa oss att stödja våra kunder att bättre hantera deras prisvolatilitet i premiumaluminium framöver.”

Den elektroniska auktionen omfattade 17 deltagare. Bud som lades i auktionen prissattes på CME Groups aluminiumterminer (ALI). Aluminiumauktionen lanserades för att stödja etablerade aluminiummarknader och ge en plattform för marknadsaktörer att handla fysiskt material anonymt på spotmarknaden.

[ad_2]

Source link