CME Group lanserar optioner på Micro Bitcoin och Micro Ether futures


I linje med planer som presenterades tidigare denna månad, lanserade den internationella derivatmarknadsplatsen CME Group idag optioner på Micro Bitcoin och Micro Ether-terminer, vilket ytterligare utökar sitt utbud av kryptovalutaderivat.

“Lanseringen av dessa alternativ i mikrostorlek bygger på den betydande tillväxt och likviditet vi har sett i våra Micro Bitcoin och Micro Ether-terminer”, säger Tim McCourt, CME Group Global Head of Equity and FX Products.

“Med storleken på en tiondel av deras respektive underliggande tokens storlek kommer dessa kontrakt att erbjuda ett brett utbud av marknadsdeltagare – från institutioner till sofistikerade, aktiva, individuella handlare – större flexibilitet och precision för att hantera sin exponering mot de två främsta kryptovalutorna per marknad kapitalisering.”

Optioner på Micro Bitcoin och Micro Ether futures kommer att komplettera CME Groups mångsidiga lista med mer än 20 Micro-produkter, som tillsammans har handlat mer än 1,2 miljarder kontrakt sedan de introducerades.

“Vi fortsätter att se intresse för kryptovalutaexponering från våra aktiva handlare och institutionella investerarkunder”, säger Steve Sanders, EVP för marknadsföring och produktutveckling på Interactive Brokers. “CME Groups Micro Bitcoin och Micro Ether-alternativ kommer säkerligen att gynna våra kunder som söker ökad flexibilitet för att delta på kryptovalutamarknader med lägre förhandskostnader, och vi är glada över att lägga till dessa erbjudanden till det breda utbudet av globala produkter som för närvarande finns tillgängliga på vår plattform.”Source link