CME Group lanserar Micro-Sized Bitcoin and Ether Options


Den internationella derivatmarknadsplatsen CME Group tillkännagav idag att de planerar att lansera optioner på Micro Bitcoin och Micro Ether-terminer den 28 mars, i väntan på regulatorisk granskning.

De nya Micro Bitcoin- och Micro Ether-optionskontrakten kommer att vara en tiondel av deras respektive underliggande tokens i storlek och kommer att erbjuda ett brett utbud av marknadsdeltagare – från institutioner till sofistikerade, aktiva, individuella handlare – fler sätt att hantera sin exponering mot toppen två kryptovalutor efter börsvärde.

Dessa kontrakt kommer att komplettera de befintliga Bitcoin-optionskontrakten, storleksmässigt fem bitcoin och lanserade 2020. Dessutom kommer de att tillåta kunder att uttrycka långsiktiga eller kortsiktiga åsikter med ett urval av månatliga samt måndagar, onsdagar och fredagar veckovisa optioner som löper ut .

“Vi har arbetat nära med kunder och den bredare industrin för att etablera robusta och likvida termins- och optionsmarknader för kryptovaluta på CME Group”, säger Tim McCourt, Global Head of Equity and FX Products, CME Group.

“Vid mindre än ett år gamla har nästan 5,2 miljoner kombinerade Micro Bitcoin- och Micro Ether-terminskontrakt bytt ägare. Genom att bygga på styrkan och likviditeten hos de underliggande kontrakten kommer våra mikrostora optioner att göra det möjligt för handlare av alla storlekar att effektivt säkra marknadsföränderliga händelser med större precision och flexibilitet eller finjustera sin kryptovalutamarknadsexponering.”Source link