CME Group lanserar Micro Copper-terminer


Den internationella derivatmarknadsplatsen CME Group tillkännagav idag att de kommer att utöka sin serie av mikrometallprodukter med lanseringen av Micro Copper-terminer den 2 maj 2022, i väntan på regulatorisk granskning.

Ett kopparkontrakt i mikrostorlek kommer att ge en mängd olika marknadsaktörer – från institutioner till sofistikerade enskilda handlare – större tillgång till transparensen och likviditeten på CME Groups kopparmarknader i en tid av stor ekonomisk osäkerhet. Micro Copper-terminer kommer att vara en tiondel av storleken på ett kopparterminskontrakt av standardstorlek och kommer att avräknas kontant.

“Vi är glada över att utöka vårt utbud av mikroprodukter och introducera Micro Copper-terminer för globala marknadsaktörer”, säger Jin Chang, Global Head of Metals på CME Group. “Våra Micro Gold- och Micro Silver-produkter har varit några av våra snabbast växande produkter, och vi ser fram emot att utöka sätten som handlare kan få tillgång till dygnet runt-likviditet och pristransparens som våra metallmarknader erbjuder.”

Mer än 1,4 miljarder kontrakt har handlats över 20+ produkter i mikrostorlek sedan de introducerades 2009, med en genomsnittlig daglig volym under första kvartalet 2022 som nådde ett sammanlagt rekord på 3,7 miljoner kontrakt.

Source link