CME Group lanserar måndag och onsdag Guld, Silver och Copper Weekly Options

[ad_1]

Den internationella derivatmarknadsplatsen CME Group tillkännagav idag att de kommer att lansera måndag och onsdag guld-, silver- och kopparveckooptioner den 2 maj, i väntan på regulatorisk granskning. Dessa nya optionskontrakt kommer att komplettera företagets befintliga fredagsvecko-, månads- och kvartalsoptioner på guld-, silver- och kopparterminer.

“Feds policy och ekonomisk osäkerhet är nyckelfokus för våra kunder över hela världen, vilket också har konsekvenser för metallmarknaderna”, säger Jin Chang, VD och Global Head of Metals på CME Group.

“Vi fortsätter att se en stark efterfrågan på våra kortsiktiga alternativ, som ger kunderna mer flexibilitet att hantera kortsiktiga prisrisker. Införandet av måndags- och onsdagsveckooptioner på guld-, silver- och kopparterminer kommer att ge förbättrade säkringsmöjligheter kring händelser som rör sig på marknaden, inklusive helgrubriker och FOMC-möten.”

Gold Weekly-optioner satte rekord 2021, med en genomsnittlig daglig volym på 8 000 kontrakt. Silver Weekly-optioner hade också ett rekordvolymår 2021 med en genomsnittlig daglig volym på över 600 kontrakt och satte ett nytt dagligt volymrekord den 6 januari 2022 av 3 200 omsatta kontrakt.

Måndag och onsdag Guld, Silver och Copper Weekly alternativ kommer att listas av och omfattas av reglerna för COMEX.

Tidigare i veckan presenterade CME Group sina planer på att lansera Micro Copper-terminer. Lanseringen är planerad till den 2 maj 2022.[ad_2]

Source link