CMC Markets CFO, vice VD förvärvar fler aktier under incitamentsplan


CMC Markets Plc (LON:CMCX), en stor leverantör av onlinehandel och institutionella teknologilösningar, rapporterade idag transaktioner i sina aktier av högre chefer. Euan William Marshall, finanschef för CMC Markets, och David John Fineberg, vice verkställande direktör, köpte aktier i mäklaren under CMC Markets plc UK Share Incentive Plan.

Marshall och Fineberg förvärvade vardera 112 aktier i mäklaren till ett pris av 270,0p per aktie. Datumet för transaktionerna är den 8 april 2022.

Den 7 mars 2022 förvärvade Marshall 132 aktier i mäklaren till ett pris av 226,47p per aktie. Herr Fineberg förvärvade också 132 aktier i mäklaren till ett pris av 226,47p per aktie.

Euan Marshall började på CMC Group i november 2011. Han har haft en mängd olika roller inom ekonomifunktionen, inklusive Group Head of Finance. Han utsågs till Chief Financial Officer i november 2019, där han är ansvarig för ledningen av alla finansfunktioner globalt och investerarrelationer.

Mr Marshall har varit medlem i Chartered Institute of Management Accountants sedan 2005 och har 19 års erfarenhet av att arbeta inom finansiella tjänster och affärsrådgivning, inklusive på Barclays, HSBC och Deloitte.

Marshall har en kandidatexamen i nationalekonomi från University of Nottingham.

David Fineberg började på CMC i november 1997 och arbetade på handelsdisken och utvecklade koncernens spread bet dealing desk. Som senior återförsäljare var han ansvarig för förvaltningen av aktieböckerna i Storbritannien och USA.

Mellan april 2007 och september 2012 var han koncernens västra handelschef. I september 2012 utsågs han till rollen som Group Head of Trading och i januari 2014 utsågs han till Group Director of Trading. I juni 2017 utökades hans roll ytterligare när han blev Group Commercial Director. I april 2019 befordrades han till posten som vice vd.

Source link