Christoph Hansmeyer flyttar till Deutsche Börse Pre- & Post-Trading division


Christoph Hansmeyer, Managing Director Group Strategy/M&A/Stabschef på Deutsche Börse Group sedan 1 april 2018, kommer att flytta till Pre- & Post-Trading-divisionen den 1 mars 2022 för att leda nyckelprojekt. I sin roll har han varit avgörande för det framgångsrika genomförandet av Compass 2023-strategin.

Christoph Hansmeyer

Innan han kom till Deutsche Börse var han hos Allianz SE, baserat i München, Tyskland fram till 2018, där han innehade positioner inom Group Merger & Acquisitions och i företagets Group Strategy & Portfolio Management-team. Innan dess tillbringade han 12 år på Goldman Sachs, där han arbetade i Investment Banking Division i Financial Institutions Group med ansvar för Frankfurt, New York och London.

Han tog sin magisterexamen i företagsekonomi vid WHU Otto Beisheim School of Management i Koblenz, Tyskland 1999.

Jörg Pietzner kommer att följa efter som Managing Director Group Strategy/M&A/Stabschef. Efter sina studier i matematik och fysik började han sin karriär på Goldman Sachs 2001. 2009 flyttade han till UniCredit Group, där han tog på sig olika chefsbefattningar, bland annat inom strategi och kreditrisk. De senaste fyra åren arbetade han på huvudkontoret i Milano och var ansvarig för Group Investor Relations.

Theodor Weimer, verkställande direktör på Deutsche Börse Group, kommenterade:

“Christophs flytt är mycket att beklaga. Tillsammans med direktionen började vi under 2018 att öppna ett nytt kapitel för Deutsche Börse. Vi är också skyldiga honom att vi idag kan ge en positiv sammanfattning av de senaste fyra åren. Speciellt inom M&A satte han standarder med många framgångsrika och innovativa transaktioner. Men jag är övertygad om att människor behöver utvecklas och anta nya utmaningar.

Utvecklingen av post-trade-verksamheten är ett av Deutsche Börses strategiska nyckelprojekt under de kommande åren. Samtidigt är jag glad över att ha vunnit Jörg Pietzner för denna utomordentligt utmanande uppgift.”Source link