Charles Schwab introducerar tematiska aktielistor


Charles Schwab tillkännagav idag lanseringen av tematiska aktielistor, en ny resurs designad för självstyrande investerare som vill investera i aktier som är anpassade till deras personliga intressen och värderingar.

Genom att använda Schwabs tematiska aktielistor – en av de största temabaserade aktielistor som finns tillgängliga i branschen idag – kan kunder enkelt se potentiella investeringar från en lista med 45 olika tematiska kategorier och cirka 900 totalt företag som representerar en rad trender, inklusive datautveckling, medicinska genombrott och miljöinnovation. Schwabs tematiska aktielistor är tillgängliga för kunder utan extra kostnad på Schwab.com och Schwabs mobilapp.

Medan de flesta tematiska aktielistor som är tillgängliga idag är beroende av tredjepartsforskningskällor, är Schwabs tematiska aktielistor byggda med en sofistikerad proprietär algoritm. Schwabs algoritm använder naturlig språkbehandling (NLP) för att bryta terabyte av data och miljontals offentliga dokument, såsom patentbeviljande, kliniska prövningar och regulatoriska ansökningar för att objektivt identifiera börsnoterade företag baserat på deras relevans för ett visst investeringstema.

Algoritmen kan snabbt få i sig tusentals sidor med text och kvantifiera tematisk relevans för företag – en uppgift som kan ta en investerare flera dagar att utföra på egen hand.

Schwabs tematiska aktielistor tar traditionell sektorforskning ett steg längre, inklusive företag inom flera sektorer och branscher som är relevanta för ett enda tema. Som ett resultat kan investerare se företag utifrån den exponering de erbjuder för en rad framträdande aktuella trender, i motsats till helt enkelt efter sektor och storlek.

Till exempel inkluderar Schwabs tematiska aktielista “Robotic Revolution” en mängd olika företag från olika sektorer som industri, hälsovård och informationsteknologi som bygger och använder robotlösningar för tillverkning, logistik och medicinska tjänster.

Ytterligare tillgängliga teman inkluderar Blockchain, Cyber ​​Security, Renewable Energy, Social Networking, Genomics, Online Gaming, Pet Passion och Space Economy.

Alla Schwabs tematiska aktielistor är tillgängliga på Schwabs nya tematiska investeringsnav online. På navet kan kunder lära sig mer om tematisk investering och se individuella teman.Source link