CFTC uppdaterar sin åtgärd mot bedrägeri med binära optioner på $10 miljoner


Det har varit få positiva nyheter om de åtgärder som vidtagits av Commodity Futures Trading Commission (CFTC) mot chefen för bedrägliga binära optioner, såsom Option Mint och Option King. Detta framgår av en statusrapport som lämnades in av CFTC vid Ohio Northern District Court den 22 februari 2022.

Dokumentet, som har setts av FX News Group, säger att även om CFTC och Jared J. Davis engagerade sig i preliminära förlikningsdiskussioner i december 2021, har de inte haft några ytterligare diskussioner sedan den tiden.

Låt oss komma ihåg att CFTC lämnade in sin civila verkställighetsåtgärd mot Jared J Davis redan i september 2019.

CFTC-klagomålet hävdar att Davis från åtminstone juli 2012 till åtminstone juni 2016 bedrägligt begärt och accepterat minst 10 miljoner dollar från kunder i USA och på andra håll för att handla binära optioner utanför börsen på bland annat råvaror och Forex. Som påstods i klagomålet, verkställde Davis sitt olagliga plan genom internetmarknadsföringskampanjer, olika webbplatser och callcenter med handelsnamn som Option Mint, Option King och Option Queen.

I klagomålet anklagas vidare att Davis lurat kunder genom att göra vilseledande framställningar och utelämna väsentliga fakta, inklusive felaktig framställning och underlåtenhet att avslöja att han faktiskt intog motsatt ståndpunkt för varje handel och därför tjänade pengar när kunder förlorade pengar på affärer. Klagomålet hävdar också att Davis misslyckades med att informera kunderna om att han ofta lät handelsplattformarna manipulera programvaruinställningarna för optionshandel för att öka oddsen för kundförluster.

I sina fortsatta rättstvister eftersträvar CFTC full ersättning till lurade investerare, urholkning av illa vunna vinster, civila monetära påföljder, permanenta registrerings- och handelsförbud och ett permanent föreläggande mot framtida överträdelser av Commodity Exchange Act och kommissionens förordningar.Source link