CFTC sätter stopp för Polymarkets eventbaserade binära optioner, bötfällda 1,4 miljoner dollar

[ad_1]

US Commodity Futures Trading Commission har inlämnat en order och samtidigt reglerat åtal mot Delaware-registrerade Blockratize, Inc. d/b/a Polymarket, med säte i New York City, för att erbjuda händelsebaserade binära optioner utanför börsen och underlåtenhet att erhålla klassificering som en designerad kontraktsmarknad (DCM) eller registrering som en swap execution facility (SEF).

Beställningen kräver att Polymarket betalar en civil penningavgift på 1,4 miljoner USD, underlättar avvecklingen av alla marknader som visas på Polymarket.com som inte följer Commodity Exchange Act (CEA) och tillämpliga CFTC-regler, och upphöra med och avstår från att bryta mot CEA- och CFTC-föreskrifter, som debiteras.

“Alla derivatmarknader måste verka inom lagens gränser oavsett vilken teknik som används, och i synnerhet inklusive de i den så kallade decentraliserade ekonomin eller ‘DeFi’-utrymmet”, säger tillförordnad chef för enforcement Vincent McGonagle. “Marknadsdeltagare bör proaktivt engagera sig med CFTC för att säkerställa att våra marknader förblir robusta, transparenta och ger kunder det skydd som tillhandahålls enligt CEA och våra regler.”

Ordern konstaterar att, med början i cirka juni 2020, Polymarket hade drivit en olaglig oregistrerad eller icke utsedd anläggning för händelsebaserade binära optioner onlinehandelskontrakt, känd som “evenemangsmarknader”. Enligt ordern erbjöd Polymarket allmänheten möjligheten att “satsa på din övertygelse” genom att köpa och sälja binära optionskontrakt relaterade till en händelse som äger rum i framtiden och som är mottagliga för ett “ja” eller “nej” genom ordern. upplösning, såsom: “Kommer $ETH (Ethereum) vara över $2 500 den 22 juli?”; “Kommer det 7-dagars genomsnittliga antalet fall av covid-19 i USA att vara mindre än 15 000 för dagen den 22 juli”; “Kommer Trump att vinna presidentvalet 2020?”.

Beställningen visar vidare att Polymarket har erbjudit mer än 900 separata evenemangsmarknader sedan starten, samtidigt som de distribuerar smarta kontrakt värd på en blockchain för att driva marknaderna. Polymarket skapar, definierar, är värd för och löser handel och utförande av kontrakt för de händelsebaserade binära optionsmarknaderna som erbjuds på sin webbplats.

Enligt ordern utgör sådana evenemangsmarknadskontrakt, som var och en består av ett par binära optioner, swappar under CFTC:s jurisdiktion och kan därför endast erbjudas på en registrerad börs i enlighet med CEA- och CFTC-reglerna.

Såsom anges i beslutet erkänner CFTC Polymarkets betydande samarbete med avdelningen för verkställighetsutredning av denna fråga i form av en reducerad civil penningavgift.

CFTC noterade att det har utfärdat flera kundrådgivande skyddsvarningar, inklusive Undvik oregistrerade handelsplattformar för binära optioner och Se upp för handel med binära optioner utanför börsen, som informerar kunder om att det finns registrerade binära optioner i USA. CFTC uppmanar starkt allmänheten att verifiera ett företags registrering hos CFTC innan du anslår pengar. Registrering innebär att börsen uppfyller specifika regulatoriska krav för likviditet, säkerhet och kundskydd som upprätthålls av CFTC eller US Securities Exchange Commission. Om den är oregistrerad bör en kund vara försiktig med att tillhandahålla pengar till den enheten. Ett företags registreringsstatus kan hittas med hjälp av NFA BASIC.

[ad_2]

Source link