CFTC sätter hårda straff mot individer bakom Global Trading Club

[ad_1]

Individerna bakom bedrägliga kryptovalutasystemet Global Trading Club kommer att få betala stora straff, vilket framgår av de senaste ansökningarna vid Texas Southern District Court.

Domaren Sim Lake har tidigare i veckan undertecknat samtycke mot Cesar Castaneda, Joel Castaneda Garcia och Mayco Alexis Maldonado Garcia. Commodity Futures Trading Commission (CFTC), som återförde talan i september 2020, hade angett att sådana beställningar var i beredskap.

Enligt ordern kommer Maldonado att behöva betala återbetalning på 989 550 dollar. Han kommer också att få betala ett civilrättsligt straff på 400 000 dollar.

Castaneda -tilltalade, solidariskt, samtycker till att betala återbetalning på 989 550 dollar. Cesar Castaneda och Joel Castaneda Garcia kommer var och en att betala ett civilrättsligt straff på 180 000 dollar.

Låt oss påminna om att CFTC -klagomålet hävdar att de åtalade från åtminstone augusti 2016 till oktober 2017 falskt visade för faktiska och potentiella kunder att deras verksamhet, som heter Global Trading Club (GTC), anställde “mästare” som hade många års erfarenhet av handel ” kryptovaluta ”och använde” banbrytande handelsrobotar ”för att handla Bitcoin för kunder” 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. ”

De tilltalade företrädde vidare falskt att kundintäkterna skulle öka baserat på deras insättningar. Kunderna lovades också felaktigt en bonus för att hänvisa andra, i form av ett marknadsföringssystem på flera nivåer. För att dölja sitt bedrägeri orsakade de tilltalade vilseledande handelsuttalanden för att läggas ut på nätet.

Klagomålet hävdar vidare att minst 27 enskilda kunder deponerade minst 989 000 dollar hos en eller flera representanter för GTC.

[ad_2]

Source link