CFTC säkrar inträde i fallissemang mot bedrägligt FX-system Tradewale

[ad_1]

Mindre än en månad efter det att Commodity Futures Trading Commission (CFTC) begärde betalningsanmärkningar mot det bedrägliga Forex-programmet Tradewale LLC och Tradewale Management Fund, har domstolen beviljat begäran. Detta framgår av de senaste anmälningarna till New Jersey District Court.

Kontoristens anmälningar om betalningsanmärkningar avseende Tradewale Managed Fund och Tradewale LLC är daterade den 11 april 2022. De tilltalade är uteblivna på grund av underlåtenhet att åberopa eller på annat sätt försvara sig i denna talan.

Den 29 september 2021 lämnade kommissionen in den omedelbara talan som hävdar att svarandena Tradewale LLC, Tradewale Managed Fund och Valdas Dapkus, en rektor för Tradewale, begick bedräglig uppmaning och förskingring i samband med handel med handel med valuta utanför börsen, och även anklagar Tradewale för att agera som en oregistrerad varuhandelsrådgivare. Kommissionen har haft svårigheter att lokalisera, kontakta och betjäna processen på Dapkus.

Enligt klagomålet, genom sin webbplats tradewale.com, såväl som olika sociala medieplattformar, uppmanade Tradewale på bedrägligt sätt medlemmar av allmänheten att sätta in pengar på konton som förvaltas av Tradewale för det påstådda syftet att köpa och sälja investeringsprodukter, inklusive valuta. Genom sådana uppmaningar övertalade Tradewale minst 15 personer att överföra minst 700 000 $ till Tradewale.

Genom att uppmuntra allmänheten att handla, gjorde Tradewale olika materiella felaktiga framställningar och utelämnanden, inklusive att de hade ett “unikt handelssystem” som använder “artificiell intelligens” för att handla valuta, och att det genererade en genomsnittlig månatlig avkastning på 4% – 11% och genomsnittlig årlig avkastning på över 55 % med “minimal risk”.

Även om Tradewales förfrågningsmaterial hävdade att konton “lätt kan nås”, kunde de flesta, om inte alla, amerikanska Tradewales kunder aldrig ta ut pengar från sina konton. I stället förskingrade de tilltalade kundmedel för otillåtna ändamål, inklusive förskingring av medel på bankkonton som Dapkus upprättat och för vilka han var ensam undertecknare.

Klagomålet hävdar vidare att Tradewale är ansvarigt för Dapkus förskingringsbedrägeri eftersom han begick sina överträdelser inom ramen för sin anställning, byrå eller kontor hos Tradewale LLC.[ad_2]

Source link