CFTC säkrar domstolsbeslut om straff på över $13 miljoner mot oregistrerad CPO

[ad_1]

Commodity Futures Trading Commission (CFTC) tillkännagav idag att Texas Western District Court ingav ett samtyckesbeslut den 6 juli och införde monetära sanktioner mot David Seibert.

Ordern löser en CFTC-åtgärd som lämnades in den 10 september 2020 och följer en order den 15 september 2020 där domstolen fann Seibert ansvarig för värvningsbedrägeri och förskingring av klientmedel. Domstolen förbjöd honom också permanent från ytterligare brott mot varubörslagen, som åtalats, och införde permanenta registrerings- och handelsförbud.

Beslutet kräver att Seibert betalar 10 794 508 USD i ersättning till offer för hans plan och att betala en civil penningavgift på 2 278 853 USD.

Från mars 2016 till april 2019 bad Seibert bedrägligt om och accepterade mer än 10 miljoner dollar från 11 deltagare. Vid den tiden hävdade Seibert att han skulle använda deltagares medel för kortsiktiga, högräntesäkrade “brygglån” som gjordes till tredjepartslåntagare som påstås använda de utlånade medlen för att göra fastighetsreparationer när de sökte permanent finansiering.

Seibert berättade för deltagarna att han skulle hitta lånemöjligheterna, slutföra due diligencen för att bekräfta att låntagaren var kvalificerad och hantera stängningen och servicen av lånet.

Seibert gav dock inga lån. Seibert slog istället ihop och använde de flesta av medlen för att handla med råvaruintressen på sitt personliga handelskonto, där han förlorade mer än 8,3 miljoner dollar i handel. Han använde andra deltagarmedel för personliga utgifter.


[ad_2]

Source link