CFTC, före detta Deutsche Bank-handlare diskuterar lösning av falska fall


United States Commodity Futures Trading Commission (CFTC) kan närma sig en lösning på sitt mål mot tidigare Deutsche Bank-handlare James Vorley och Cedric Chanu.

Enligt en statusrapport från CFTC vid Illinois Northern District Court den 9 juli 2021 är parterna i samtal för att lösa ärendet. Dokumentet, som ses av FX News Group, säger att CFTC: s avdelning för verkställighet och advokat för de tilltalade Vorley och Chanu har varit engagerade i diskussioner i god tro om en potentiell lösning av ärendet.

För att undvika onödiga utgifter för domstols- och partiresurser begär parterna att domstolen fortsätter vistelsen för att ge parterna ytterligare tid att utforska en potentiell lösning.

CFTC-ärendet mot handlarna inleddes i januari 2018. Tillsynsmyndigheten anklagade dem för falska och bedrivande av ett manipulerande och vilseledande system på futuresmarknaderna för ädelmetaller.

CFTC-klagomål hävdar att Vorley och Chanu, som började i minst maj 2008 och fortsatte fram till minst juli 2013, medan de var anställda vid en stor finansiell institution, var engagerade i ett manipulerande och vilseledande system medan de placerade order och handlade på futuresmarknaderna för ädla metaller på en registrerad enhet. Specifikt, för att främja schemat, Vorley och Chanu upprepade gånger engagerade sig i manipulerande eller vilseledande handlingar och metoder genom att förfalska (bjuda eller erbjuda i avsikt att avbryta budet eller erbjudandet före genomförande).

Detta ärende har skjutits upp, förutom upptäckt av dokument, i avvaktan på att ett parallellt straffrättsligt förfarande har avslutats. I juni dömdes Vorley och Chanu till fängelse i ett år och en dag.

Som FX News Group har rapporterat utmanar James Vorley och Cedric Chanu sina fängelsestraff. Detta framgår av handlingar som lämnades in av näringsidkarna den 3 juli 2021 och den 6 juli 2021 vid Illinois Northern District Court.Source link