CFTC deltar i förlikningssamtal i fallet Berkley Capital Management


Commodity Futures Trading Commission (CFTC) och Arie Bos, en av de åtalade i ett bedrägeriärende på 4,8 miljoner dollar med binära optioner, har engagerat sig i förlikningssamtal. Detta framgår av dokument som Bos har lämnat in till Illinois Northern District Court.

Dokumenten, som har setts av FX News Group, anger att CFTC och svaranden har deltagit i två förlikningskonferenser som leds av den ärade domaren Jeffrey Cummings. Parterna har utbytt information och engagerat sig i förlikningsdiskussioner.

Parterna anser att en uppgörelse kan nås.

Låt oss komma ihåg att den 1 maj 2019 lämnade CFTC in sitt klagomål mot William Thomas Caniff, Arie Bos, Berkley Capital Management, LLC, BBOT 1, LP och Berkley II, LP. Klagomålet anklagade de tilltalade för bedrägeri i samband med ett system där de påstås bedrägligt ha begärt och accepterat minst 4,8 miljoner dollar från minst 62 deltagare i varupoolen i syfte att handla med binära optioner på poolkonton som ska hanteras av BCM.

Caniff påstås ha ljugit om sin kontoansökan hos handelsföretaget för binära optioner, North American Derivatives Exchange, Inc. (“NADEX”) för att dölja en omfattande kriminell bakgrund. Caniff använde bara en liten del av deltagarnas medel för att handla binära optioner genom detta NADEX-konto och skickade Bos fabricerade uttalanden som återspeglar överdrivna rapporter om vinster som gjorts under handeln.

CFTC hävdar också att Bos ignorerade många röda flaggor och hänsynslöst accepterade Caniffs rapporter om lönsam handel utan att rimligen verifiera resultaten och sedan använde dessa resultat för att både värva deltagare med påståenden om tidigare lönsam handel och för att generera falska uttalanden som han skickade till dem som visar grovt. -uppblåsta vinster.

Caniff påstås ha förskingrat en betydande del av deltagarnas medel och betalat Bos och honom själv mellan $1,1 miljoner till $1,2 miljoner vardera som “avgifter” baserat på falska vinster. Klagomålet hävdar också att Caniff förskingrat medel för att betala vissa deltagare totalt 2,3 miljoner USD på ett sätt som liknar ett Ponzi-plan, vilket lämnade ett investerarunderskott på cirka 2,5 miljoner USD.

Source link