CFTC Climate Risk Unit och LabCFTC för att undersöka klimatkonsekvenserna av digitala tillgångar


Rostin Behnam, ordförande för Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vittnade idag om “Undersöka digitala tillgångar: risker, reglering och innovation”.

Herr Behnam betonade att digitala tillgångar påverkar mer än bara finansmarknaderna. Han noterade att rapporter om energianvändning till följd av gruvdrift är häpnadsväckande, ofta jämförda med hela länders.

Mr Behnam sa:

“På det här sättet tror jag att alla reglerande svar på digitala tillgångar måste inkludera åtgärder för att skapa ytterligare transparens i beteendet som gör denna innovation möjlig. Internt har jag riktat CFTC:s Climate Risk Unit och LabCFTC att undersöka klimatkonsekvenserna av digitala tillgångar. Personalen har också börjat kommunicera med andra federala myndigheter för att säkerställa att kunskapen och expertisen i hela det federala komplexet förverkligas i denna utmaning”.

Rostin Behnam

Sedan 2014 har CFTC varit aggressiv när det gäller att använda sin begränsade bedrägeri- och manipulationsmyndighet i det digitala tillgångsområdet. Tillsynsmyndigheten har vidtagit nästan 50 verkställighetsåtgärder, övervakat ett ökande antal registranter som erbjuder digitala tillgångsbaserade derivatprodukter och etablerat dedikerade interna funktioner för att hålla sig à jour med de tekniska innovationer som driver denna marknad.

Men det finns många utmaningar kvar, sa Behnam, och den digitala sektorn kräver nu mer och mer av CFTC:s uppmärksamhet och tid.

CFTC-ordföranden sa att regulatorn är väl placerad för att spela en allt mer central roll i att övervaka den digitala råvarumarknaden för kontanttillgångar. I grund och botten är CFTC en marknadsregulator som säkerställer marknadsintegritet och livlighet som syftar till att stödja finansiell stabilitet, samtidigt som det säkerställer individuella kundskydd genom principbaserad tillsyn av börser, clearinghus, datalager och marknadsdeltagare.

Detta flexibla tillvägagångssätt har gjort det möjligt för CFTC, med auktoritet från kongressen, att utvecklas tillsammans med derivatmarknaderna från deras historiska rötter i att övervaka jordbruksmarknader till att nu övervaka marknader för allt från energi och ädelmetaller till finansiella index och swappar.

“Och vi är nu redo att göra detsamma inom råvarumarknaden för digitala tillgångar,” avslutade Behnam.Source link