CFTC ålägger $2,6 miljoner i straffavgifter på binära optioner bluff Golden Signals


Commodity Futures Trading Commission (CFTC) utfärdade idag en order om att samtidigt lämna in och reglera åtal mot Richard D. Neal från North Carolina och hans företag Golden Signals LLC, för att ha ägnat sig åt bedrägeri medan de agerade som rådgivare för råvaruhandel (CTA) och operatör av råvarupooler. (CPO), för att ha misslyckats med att registrera sig som CTA och CPO, och för annonsering utan att göra avslöjanden som krävs enligt CFTC:s regler.

Beställningen kräver att Neal och Golden Signals LLC betalar 409 965 USD i restitution, 896 673 USD i uttag, en civil penningavgift på 1 306 638 USD och att upphöra med och avstå från alla ytterligare brott mot Commodity Exchange Act (CEA) eller CFTC-reglerna, enligt de åtalade. Dessutom innebär ordern ett permanent förbud för Neal och Golden Signals LLC från att handla med, eller handla under förutsättning av, reglerna för en CFTC-registrerad enhet och från att delta i aktiviteter som kräver CFTC-registrering. Ordern kräver också att Neal och Golden Signals LLC följer sina åtaganden genom att aldrig, direkt eller indirekt, ingå några transaktioner som involverar råvaruintressen.

Från ungefär oktober 2016 till åtminstone november 2021 ägnade Neal och Golden Signals LLC sig åt binära optioner och handelsbedrägerier genom driften av två webbsidor och relaterade sociala mediekanaler på YouTube, Facebook och Instagram.

När Neal och Golden Signals LLC sökte för sin CTA- och CPO-verksamhet gjorde Neal och Golden Signals LLC ett flertal falska påståenden, inklusive felaktigt påstående att Neal “konsekvent hade vunnit med en av de högsta vinstprocentbetygen i världen” och att kunder kunde “gå till produkterna” sida och plocka upp en av hans strategier som tjänar honom i genomsnitt $500-$1 000 per dag.” Uppmaningarna lovade att “så länge handlare följer de gyllene signalerna kommer deras pengar att växa.”

I motsats till de annonserade påståendena hade Neal ett totalt förlorat handelsresultat och var inte en framgångsrik handlare. Uppmaningarna gav också kundrekommendationer och avbildade utbildningsvideor skapade med “demo”-handelskonton utan att åtföljas av de upplysningar som krävs enligt CFTC-reglerna.

Ordern visar vidare att 10 pooldeltagare förlorade cirka 410 000 USD i en handelspool med hanterade konton, medan cirka 1 600 kunder lurades på minst 896 673 USD genom bedrägliga förfrågningar om binära alternativsignaler, utbildningar och strategikurserbjudanden.Source link